Mohammedia

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 23 Oct 2010 23:01

33:42:781N 07:27:110W

Marocco er overveldende.

Vi e nu i Mohamedia igjen etter besøket i Marakech, og det er godt å kunne roe ned, for gammel marrokansk kultur er farverik, støyende og anstrengende.

I kveld har vi vært og handlet mat for videre seilas, og det var også overveldende. I fra denne kulturen vi har her nede ved fiskehavnen ( middelaldersk ), til det kjøpesenteret som vi handlet på er det årtusener i forskjell. Dette er et av de største og fineste vi har vært på. De har alt av moderne varer, klær, kolonial osv.( bedre finnes ikke i Norge ).

Denne turen fortsetter i morgen, hvor vi går mot El Jadida , som er ca 65 nt mil unna, så får vi se hva vi opplever der.

Kontrastene er store, og turen hittil veldig farverik. Myndigheter og autorisert personell er så hyggelige og hjelpsomme, og havna her som tilhører en lokal klubb, er sikker og trygg. Den er godt bevoktet og liten fare for å bli frastjælt noe. Den lokale helten Ahmed Noujoumy,som er havnesjef ordner det meste.

Tilstelninger på land for alle besøkende, flagg eller diesel, hva det en skal være, så ordner han det. Prisen for overnatting er 150 dh per natt for båter over 10 meter, og 1 dh er ca 80 øre. Diesel koster 7,29 dh, så nu er reservetanker og alt fylt opp.

Vi viste ikke hva som ville møte oss her i Marocco, men besøket her er noe som blir sittende lenge på netthinden, som et hyggelig og fargerikt eventyr.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/