Egersund og Farsund

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 24 Jun 2010 10:51

58:05:65N 06:48:32E

Ja! Nu e æ kommet til Farsund. Sto opp kl 10( ble sent i går), da sto ei kjerring på kaia og ropte om kaipenger. Og vet dere hva? Kaipenger var avisen Lister( som er skrevet med slike bokstaver at den måtte leses før æ forsto navnet), og en pose med ferske rundstykker, som deles ut til alle båtturister som kommer hit. Gratis å ligge, her midt i sentrum. 12 m til frisøren, så kanskje blir det hår klipp før Inger kommer i dag. Havnevertinnen kunne også opplyse at flyttet vi 100 m så hadde vi også gratis internett, strøm og vann. Å ligge med båt i Farsund er gratis så lenge det bor folk om bord. ( Så folkens som skal utdanne dere. Gå på skole her og bo i båten).

Gårdagen gikk mye bort i å vente på en elektrikker som jeg hadde bestilt. Hadde problemer med instrumentene som jeg fikk fikset.

I går ( St.Hans aften) var en fantastisk sommerdag i Egersund, men etter at elektrikker var gått på land, og jeg hadde syklet og kjøpt og laget meg en bedre laksemiddag, og solen gikk bak åsen her i Egersund, så begynte jeg å lure på hvorfor jeg egentlig lå der. Og da var veien kort til å hive tampene og tøffe ut på fjorden. Fikk en fin tur til Farsund masse sol, vindstille og bølger på 30 cm.

På denne turen har det forbauset meg at det hele tiden har vært lyse sommerkvelder, men i Farsund var det mørkt i natt. Første gang vi gikk til Farsund ( ei besvart sommernatt. Da gikk vi inn feil fjord), og æ har jo vært her flere ganger senere og bestandig lurt på hvordan det gikk an å ta så feil. Men det så æ i natt, det er mange røde lys alle veier og vanskelig å egentlig se hvor de forskjellige leiene fører hen. Men æ kom trygt inn uten problemer.

Å gå en 7-8 mil fra land,( som jeg jar gjort siden Stavanger) er helt greit. Fineste turen jeg har hatt over dette havstrekket. Fyret på Lista sto og vinket til meg i natt, men æ hadde så lyst på Farsund og fjordene innafør her at æ sto han av. Nu skal æ bare en snartur på Turistkontorer, og få koden til internet, se på hvordan Inger skal komme seg fra Oslo og hit, kjøpe ferske nyplukkede jorbær( fløte har jeg).

Vi sees. --------Ja da har jeg vært og fått kode og passord, samt reiserute til Inger. 1820 er hun her med buss fra Kr. Sand.

Snakket med en fyr som lå her med en 32 fots ny Bavaria. Helt ny konstruksjon,( var bare seilene som var gjenkjennelig) kjempefin båt. De tok nu laust for vestkysten av Danmark

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 41431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no