El Jadida til Lanzarote

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Tue 26 Oct 2010 11:10

28:51:428N 13:48:907W

Det ble en hastig avgang fra El Jadida i går kveld. Trådløs internett var ikke å oppdrive, så vi var på en cyber cafe i går og fikk opp værmeldingen fra Frivind, og da var det bare å hive seg i kalosjan og dra. Fint vær frem til natt til søndag, så det må vi bare utnytte. 450 nt til havna vi skal til på Lanzarote, og med snitt på 5-6 knop, så tar det si tid.

Vi gikk ut på lavvann i går kveld, og det er grunt, men folk sto på moloen en geleidet oss ut, så det gikk helt greit( de er så hyggelige ).

Det var en armada av fiskebåter som lå å fisket innen for revet, så det ble en lang tur nordover og rundt dem, før kursen kunne legges vestover og sør. Disse små fiskebåtene, som ikke er større en stor robåt med påhengsmotor, driver å fisker med store snurpenøtter. De har en utrolig mengde not om bord. Den setter de rundt en fiskestim, og drar den sammen med handmakt Imponerende.

I dag har vi hatt besøk av store delfiner, de var virkelig store, tror det var Flipper som var på besøk, og så traff vi en norsk fiskebåt, som heter Honningpupp II. De holt på å dra om bord en stor Dorado. Selvfølgelig måtte jeg spørre om det var mulig å overta noe av fangsten, og det var det. Nytrukket Dorado ble overlevert ferdig renset klar til koking, så dette skal smake. Skipperen garanterte at fisken var så fersk det går an å få den, så det ble en fortreffelig middag  senere på kvelden, og en fin lunsj neste dag.

I samme området florerte det av store skillpadder( Ca 60x40 cm ) som lå og solte seg. Noen hadde ligget så lenge i sola, at de var hvite av tørket salt.  De lot seg gjerne beskue, men kom du nermere en 1 meter, så dukket di og svømte i fra deg. De svømmer ganske fort, for di har store luffer på bena sine.

Dette ble skrevet mens vi var under veis.

Men nu er vi ankommet marina Rubicon på Lanzarote etter 3,5 døgns silkeseilas, og skal prøve å gi et lite resyme over seilasen.

Vår herre slår på lyset kl 0700, og slukker det igjen kl 1815. da slår han på nattlyset som har vært en stor og klar fullmåne. Det har vært så lyst og fint hele nettene, flatt hav og en liten bris hele turen, så vi har kost oss skikkelig ( kunne gjerne ha sortsatt videre), og  nu er temperaturen så bra, at 6-7 timer på vakt om natta går som en røyk, og vi sover godt begge to, er uthvilte og friske.

Kontrastene fra Afrika er virkelig store

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/