Figueira Da Foz til Nazare

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Mon 20 Sep 2010 17:35

39:35:01N 09:04:49W

D…. det e varmt. Det var mye bedre ute på havet. Der var det fin bris. Ligger i den kommunale havnen i Nazare, etter innsjekking av en meget eksentrisk havnesjef. I tillegg hadde jeg emigration om bord og måtte på tollkontoret, som siste instans.

Seilasen nedover disse nær 40 milene gikk smertefritt i en fin vestlig bris, med nesten flatt hav. Læste og koset meg hele turen.

I dag gikk æ så nært kysten at æ fikk med alle strandhotellene og småbyene som ligger i strandsonen. Portugals kystlinje er jo bare en evig lang sandstrand, med et og annet berg innimellom.

Det var lite fiskeredskaper å ta hensyn til i dag, så alt gikk helt greit.

Tenker å gå videre til Lisboa i morgen tidlig . 75 mil, og havnesjefen har instruert meg om hvordan jeg sparer minst 1,5 timer på turen.

Fikk handlet i formiddag i Figueira Da Foz, og var blant annet inne på et kjempe marked de hadde der i en stor lagerhall. ( helt fantastisk ) Det bugnet av kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Kunne ikke dy meg, det ble mer torsk og andre godsaker, så nå har jeg akkurat satt til livs en bedre kalamare middag, og der er mer i kjøla og fryseren, og skal gå på land og se hva denne plassen har å by på. Blir i vertfall litt vin

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/