Marrakech

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 16 Oct 2010 21:53

33:42:781N 07:27:110W

Marrakech er som 1000 og en natt. Det er overveldende.

Vi kom hit i går med tog i fra Mohammedia, reisen tok 3,5 timer og det er et lett og fint jordbruksland innover  etter at en hadde forlatt Casablanca, med store sletter, skoger og åser. Marrakech ligger på enden av sletten som strekker seg mot de store fjellene, og herfra kan en ta taxi et stykke oppover, og så gå på fottur opp til nesten 4000 meter( tar et par dager).

Marrakech er overveldende, ny og gammel bebyggelse, og byen lever bare av turistene, men selgerne er ikke påtrengende eller noe slikt.

Vi dro bare til den største markedsplassen (Place Jamaa El Fna ), og fant oss et koselig hotell i disse trange gatene.

Basarene her er overveldende, de har ingen ende. Trange smug fulle av folk, esler, mopeder, kjærrer, samt at hele butikken henger her også. Et og annet torg, med frukt og krydder i alle varianter samt små kafeer som lommer innimellom, men trykt og godt. Største faren er å bli påkjørt av en moped, for det er som om du hadde en gerning i stua de, som for rundt på moped i 20 km ( det føltes i hvert fall slik).

Her kan ALT kjøpes. Vi var inne i ei avdeling hvor de hadde levende dyr, men der fikk vi ikke filme eller ta bilder. Øl og vin fant vi i et hull i bakken ( kjeller ). Muslimsk land.

Og så til Markedsplassen.

Markedsplassen her er STOR, og om dagen er den oppfylt med slangetemmere med sine slanger,  apekatter med sine eiere, som du må betale for å ta bilder av ( det må du forresten av alle lokale som man tar bilder av ) og selgere av flere kategorier. Frukt og jusselgere er det mange av og de har en fantastisk jus som presses der og da.

Men så kommer kvelden! Da omgjøres markedsplassen til en enorm spiseplass. 3 lange rekker med kjøkkener, hvor en sitter på benker framfør og spiser. Hvert kjøkken har et nummer, og jeg mener å ha sett nr over 30 tallet. Her kjøpes en liten rett, koster ikke mye, så går en til neste og slik fortsetter det til en ikke klarer mer. Vi spiste til og med sauehau i går. Grillene går varme, så røyken er tett på hele området.

Utenfor dette spiseområdet begynner nu magedanserne, musikere av alle slag, salgsboder ( der er til og med 2 boder hvor en får kjøpt nye tenner eller gebis ). Hundrevis av uttrekte tenner ligger  på bordet, så det er bare å velge seg en. ( kundekretsen var ikke stor til disse bodene).

Inntrykkene fra denne reisen er overveldende, og vanskelig å sette på trykk, men det er trykt, enkelt, da dette er en turistplass, hvor de snakker engelsk ( kan til og med bæ bæ lille lam ) og en får innblikk i den kultur en ønsker å treffe.

Vårt hotell med god standard koster ca 400 kr for et dobbelrom med dursj, toalett og frokost, og litt oppe i gata får man et rom for 17000 kr natta, så det er bare å velge hvor en vil bo.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/