Farsund

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Fri 25 Jun 2010 10:17

58:27:17N 06:00:05E

Go morgen!  Ja æ fikk jentebesøk i går. Inger kom med fly til Kr.sand , og æ tok bussen 2 timer for å møte henne. Det var mye vind i havna i Kr. Sand, så vi ligger mye bedre her i Farsund.

I dag( Fredag), skal det være båtkonvoy her. kan bli opp til 2000 båter på havna sier dem. Båtkonvoy er noe som vi dreiv med heime på 50 og 60 talet, når båtene var små og åpne. Båtene pyntes med ris og bjørkeløv, og manskapet kler seg ut etter alle kunstens regler, og noen drikker brennevin. Så dette blir sjov.

Æ har en onkel(Reidar) som e 20 år eldre en meg, og for 20 år siden begynte han også og fortelle litt om hvordan det var før. I alle fall,,,,, på den tiden møttes alle i havna tidlig på ettermiddagen med pyntede båter, og gikk til Måga, Brurvika eller Tjuvholmen . Fløttmann fraktet også folk til de samme strender. Måga har jo en fin strand og fine svaberg som aldri benyttes mer, men det var kankje varmere før.

I dag er det shorts og kortermet, men overskyet.

Vi har flyttet oss til en strømplass, og ligger så fint ved en trebrygge,med en brunbrent plen ovenfor (det e vannmangel på grunn av tørke) og Farsund avis (som også er skrevet med vankelige bokstaver) skriver om rekordtørke i jordbruket. Distriktet her er jo ei av de store leverandører av jordbær og jeg tror de første norske kom i går kveld, for da fylte de opp utenfor butikkene her. Ellers skriver avisen om vekteren Elin Salvesen. Det e hun som kommer med kaileie om morgenen(avis og ferske rundstykker). Hun har gått her på somrene i 12 år, og er et friskt innslag i havnemiljøet. Hun kan svare på det meste om Farsund og distriktet her.

I morgen skal vi sykle til Vanse. Det er ei bygd her som har en Amerika festival i en uke. På bussen fra Kr.sand i går var det festival folk og gitarer å se. På Vanse snakkes det bare amerikansk, amerikansk mat, musikk, biler og klesdrakter. Dette blir Sjov som han sa Dansken som ligger forrand oss.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 41431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no