Oeiras

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sun 26 Sep 2010 19:18

38:40:58N 09:19:09W

Torsdag 23 sept.

Sitter nu på flyplassen i Lisboa, og flyet hjem er forsinket, så da passer det bra å skrive noen linjer. Det har vært en eventyrseilas hittil. Startet først i juni hjemme på unnavind, sol og fin temperatur, og det har jo fulgt meg hele tiden. Selv om stykket Tyskland til England besto av mye motvind. Biscaya og seilasen nedover Spania og Portugalkysten har vært soft og fin, med et Atlanterhav som har vist seg fra sin beste side.

Når man seiler sånn alene, så er det alltid med en viss spenning en legger til havs, for inne i havnene vet en aldri hvilket vær det er utpå, men når en er kommet utpå, er det bestandig behagelig, og man føler seg trygg og vel. Innkomst til havner er heller aldri et problem. Jeg forbereder båten med 4 fendere på hver side, og 3 tau

klare på hver side. Så når en kommer til kai, er der alltid noen som ser en kommer, og er behjelpelig med å ta tampene. ( Det har en tendens til å begynne å blåse når en skal fortøye ).

Været er mye mere stabilt her nede i Portugal , en det en har opplevd tidligere, så reisen på 3.5 dager til Madeira, tror jeg blir en silkeseilas, som jeg gleder meg veldig til. For nu er vi kommet til den gode sonen med stabilt vær og fin varme, så dette kommer til å bli herlig