Porto

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 18 Sep 2010 07:44

41:22:30N 08:45:93W

Porto ja. Hva gjør en når en kommer 1 gang til Porto, jo hopper på en toppløs turistbuss, og etter 2 runder er man så godt kjent at det er greit å gå.  For å gå i Porto uten å ha studert bykartet, er vanskelig. Byen ligner ikke noe som jeg tidligere har sett. Den gamle bydelen som består av 8 etasjers hus ligger i en skråning ned mot elven , som haller 40 grader, og med fortausrestauranter, hvor bordene haller like mye, så er det vanskelig å få ølflaska til å stå. Hvordan man spiser middag med saus vet jeg ikke. ( der er selvfølgelig plasser på toppen og i bunnen med vannrette bord ).

Å ta en slik turistbuss gir en kjempegod informasjon om hva byen kan by på. Koster 13 euro, med vinsmaking på museet til Sandman, eller til Grahams Port vin lodge. Bussen kan en ta hele dagen, hoppe av og på som en vil. Etter noen timer med buss, er en så godt kjent at det er greit å gå , og da får man kjenne byen på pulsen.

Porto er en virkelig stor by, liggende på en høyslette, med bratte skråninger ned mot elven, og det er i disse bratte skråningene den gamle byen er, med slott og store vinhus oppe på toppen. Så etter noen timers trøing opp og ned bakker var der en sliten og fornøyd  langseiler som satte seg på metroen heim. igjen i kveldingen. I dag starter jeg videre nedover kysten, får se hvor langt jeg kommer, for det er lite vind, men god sol, så ørene får vel gjennomgå igjen.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/