Mohammedia

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Fri 15 Oct 2010 09:04

33:42:781N 07:27:110W

Tidlig morgen i Mohammedia. Synet som møtte meg når jeg kom opp i båten var et skue værd.

Vi fikk innpass i havna i 5 tida i går ettermiddag, og fikk endelig komme på land. En fantastisk hyggelig havnesjef tok i mot oss, med 2 mann til som ordnet tamper og fortøyde etter alle kunstens regler. Senere for vi med noen venner inn til gamlebyen her og spiste lokal mat, med vann og cola til. Språket er Fransk, og vi kan IKKE det, så når vi skulle om bord igjen havnet vi på en rundtur langt inne i landet. Vi sa at vi skulle til marinaen, og da havnet vi på Marina hotell, langt fra havna. Vi var 2 par, og det andre paret tok drosja før oss, og når taxisjåføren ikke forsto hvor vi skulle, så ba jeg han følge den andre bilen. Noe han gjorde inntil han endelig forsto at vi skulle til marinaen, og da kom farten opp og vi kjørte i fra de andre. Glad og førnøyd stoppet han utenfor hotellet og ble ganske så irritert når jeg sa at det var ikke dær. På tilbaketuren  prøvde jeg å innstuere hvor han skulle kjøre, og plutselig ble vi forbikjørt av den andre drosja. De hadde også kjørt feil. Begge taxisjåførene bare stoppet mitt på veien og hadde en inntrengende diskusjon om hvor vi skulle, og vi kom da hjem tilslutt.

Men det jeg skulle fortelle om er det synet som møtte meg når jeg kom på dekk. 50 meter bak båten ligger fiskerihavna ( og det burde jeg jo ha vist, for taxisjåføren instruerte at det het fiche,fiche her ), og det ligger kanskje 50 småbåter rundt en odde, og 500 mennesker står og byr på fisken. Et særdeles fargerikt , og lydhørt bilde. Vi er nu på tur til Marrakech, skal ta tog og se om der er noen rester igjen etter Petter Stordalen.

Atlanteren holder 24 grader her, men vi skal på hotellferie i Marrakech. Det blir spennnende.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/