4 dag på havet

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 25 Nov 2010 13:00
21:27:80N 21:25:20W
Hei igjen! nu er det 4rde dagen, og vi seiler fortsatt mot Cap Verde øyene. Vi må helt ned på 18 graden for å hente den fine passatvinden, så det går nok nermere 2 dager til før vi setter kursen vestover. Livet ombord er trivelig, med gode kommentarer og mye humor. I går kveld fikk  vi vind fra vest sørvest, så nu seiler vi på en skarp kryss 5 knop og sol med flatt hav. Livet ombord er jo vakter for alle. Vi går 20 til 24 og 00 til 04 og 04 til 08 på natta, som veksler til 8 til 14 og 14 til 20 på dagen.Jentene går samme vakter med  start 2 timer etter oss, så  da får vi litt variasjon i selskapet. Vaktene benyttes en del for å ta vare på søppelet vi produserer. Reint papir blir klipt opp i små biter som går på havet.Plast blir  vasket og klipt i biter og puttet på flasker  som oppbevares til vi kommer til land. Slik at vi unngår å få søppellukt ombord. Hermetikkbokser havner på 7000 meter som bolig til ett eller annet havdyr. Vi har nu testet vindroret noe og begynner å få litt erfaring med det, men det går jo mye på handstyring for å holde farten oppe. Havet er stort, i går så vi 2 seilbåter, og i dag ingen. Vi fikk fisk i går, så i dag blir det fiskemiddag, og det må vel fram en flaske rødvin til en slik middag. Ellers har vi stadig delfinbesøk. Disse delfiner er ikke så sprelske som de vi har hatt tidligere, og så ligner de mye på Flipper med sin lange nase. I dag fikk vi 1 banan moden, så nu blir det mye bananer en tid fremover. Ellers er matstellet perfekt med så mange kokker ombord. vi har det så bra.
Hilsen Rolf og gjengen