Oeiras

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 7 Oct 2010 12:37

38:40:58N 09:19:09W

Ja nu er vi kommet til Lisboa igjen. Inger er med, og nu har hun 7 måneders permisjon. Vi hadde planlagt å starte direkte mot Madeira, men et sint lavtrykk nord av Madeira går sakta sør østover, så nu planlegges turen mere mot Marokko, og det distriktet. Hva vi gjør, får vi komme tilbake på, men noen avgang før søndag fra Lisboa blir det ikke.

Her i Oeiras er det den beste havnen jeg har sett på turen, for å få reparert småting på båten. Normennene som har vært her, har nesten alle benyttet en lokal helt som heter Nuno Rebello. Han ordner og fikser hva det en skal være, og er veldig flink.

Dette er liksom havna hvor man ordner det meste før en legger ut på storhavet ( dynamo, ladding, autopilotfester, pumper og alle typer braketter, stål, tre eller aluminium. Nuno ordner alt ). Hos oss er det ombygging av skapene nede i salongen, nye fester til putene i copit, reparasjon av alle gelcoatskader, rensing av teaken på dekk og i copit, og små braketter til vindroret. De har lovet å bli ferdig til søndag morgen, og da er det en ny og oppgradert båt som forlater havna her.

Vi er 4 norske båter som ligger her nu og det blir jo litt sosialt utover disse varme kveldene.

I dag har vi tenkt å dra inn til Lisboa, gå i gammelbyen og se hva den kan by på . Været er litt til og fra, litt sol og litt overskyet, men perfekt for en bytur, og der kan jo finnes en og annen fortausrestaurant, som serverer nydelig portugisisk mat.

 

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/