Rendsburg til Cuxhafen

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 29 Jul 2010 09:01

52:52:48N  8:42:40E

 Ja ja. Æ får mange gode tilbakemeldinger på bloggen min, og det er sant som det er sagt, når æ får jenter om bord, så blir det mindre tid til skriving.

I dag morges våknet vi til fint og varmt sommervær, men etter en stund fant han ut at det var på tide å vaske båter igjen, så nu regner å blåser det. Men det går snart over.

Det e jo også sånn at når vi e 2 par, så e vi ikke flinke nok til å ta kontakt med andre  seilere, og får lite innputt uten fra. Men sånn e det bare.

Vi forlot Rendsburg i gråvær midt på dagen, og etter en stund begynte det å regne, men det gjorde ingenting, for æ tok bare på meg en tett jakke, og en tur med tua og saloflaska, å fikk vaska vinduene  på sprayhooden ( og det trengtes). Så når vår herre var ferdig med å vaske vinduene våre, tok han fram sola og tørket fint opp etter seg. Kanalen er litt kjedelig, du sitter i en skog og hilser på fiskere og turister( og en og annen fisker som er redd for snøret sitt ), men litt interessant er det også å ha gjort den.

Som vanlig er flaksen på min side. Når vi gikk til slusene i Kiel, så ropte jeg opp vakta, og spurte hvordan gjør vi det her. Bare kom like her sa han, og vi rett inn i slusa som siste båt. ( perfekt), så går æ opp og spør om å få betale. Uten penger, med bare kort, så ville han ikke ha noen betaling, og det var greit syns jeg.

Ved utgangen i Holtenau, skjedde det samme , direkte inn i slusa som siste båt, ingen betaling, og ut tidlig.

Turen ned Die Elbe til Cuxhafen som vi er nu i var noe annerledes en kanalen, med kuling rett i mot og tidevannet med oss.  I 4 knopp medstrøm, som vi hadde vi når vi gikk inn i havna i Cuxhafen, så var  det bare å være på rettside av kanalen . og bryte båten inn forbi kaistolpene, så ble det smult med en gang. Vi fikk en fin kaiplass ved siden av en New Sealander som vi har utvekslet erfaringer med. Det er vist meldt vestlig kuling de neste dagene, så vi får nu se hvor lenge vi blir her.

Jorun og Gustav. Det var trivelig å høre fra dere, og det ser ut som dere fortsatt koser dere . Fortsett med det. Finn Roger og Elisabeth det samme. Kjempekoselig å høre fra dere, og vi har det jo ikke så greit, her vi seiler av sted i solskinnet.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no