Povoa De Varzim til Figueira Da Foz

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Mon 20 Sep 2010 07:57

40:08:84N 08:51:58W

Søndag 19.09

God morgen, det er en nydelig morgen. Dagene er fine med fin temperatur og nettene er svale, så jeg sover som en stein og har det veldig bra.

I går morges gikk jeg fra Povoa De Varzim i et nydelig vær, men med lite vind, så det ble motor noen timer. Men når jeg går på 1500 omdr og gjør 6 knop så er det ok.

Litt ut på dagen kom en fin bris fra vest, som brakte meg på slør direkte de 70 milene til Figueira Da Foz, hvor jeg ligger ved siden Fryd fra Alta som også skal på ARC.

Det har vært snakket mye om alle fiskeredskapene som står nedover kysten, og de er ikke til å unngå. Men jeg tror at det skal mye til før de huker seg fast, så jeg er nu mer laidback med å styre unna.( ser æ noen som er rett under baugen styrer jeg unna).

Povoa De Varzim som vi forlot, var en billig havn for ARC deltagere. 50 % rabatt, og det ble bare 9 euro natta. Ellers har jo prisen på overnatting ligget mellom 32 til 35 euro, så vi får håpe det blir billigere etter hvert.

Kysten nedover er bare en stor og fin sandstand hele veien, med enkelte kontelasjoner av hus og byer, men mest lange sandstrender, og når jeg leser i Lonely Planet om denne plasser, så er den en utpreget ferie by med gode og tilrettelagte strender. Det er til og med 2 fine strender innafør moloen. Temperaturen i atlanteren er bare 19 grader, så det blir ikke bading før på 24.

Innsjekking og utsjekking av båten her i Portugal har gått veldig greit, med veldig greie folk. I går kveld når jeg kom inn i havna, vinket en toller på meg og ba meg komme til pontongen hvor han sto, fortøyde, tok med pass og Id papirer på båten, så skrev han av alle data og det var bare å gå i en bås og fortøye. Helt greit. Så ble det en liten ankers etter en super seilas.

Nu skal jeg gå på land og se hva byen kan by på, kanskje blir det en liten paela i dag, vi får se. Har i allefall noen gode torskestykker liggende som kan vatnes ut til en liten super middag senere i kveld.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/