Kiel til Rendsburg.

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Wed 28 Jul 2010 08:14

54:18:38N 09:40:23E

Vi er nu kommet til Rendsburg i Kielkanalen, hvor vi ankom i går ettermiddag.

Her er det flere byer med liggeplasser, som må benyttes, da en ikke får seile i mørke.

Kanalen er ca 100 meter brei, og det går store tankskip igjennom. Leia reguleres med store trafikklys, så når de store båtene kommer, så stoppes motgående trafikk i de utvidede buktene.

Ellers, så ser vi ikke så mye av landskapet, fordi elvebredden er oppbygget, og med høye trær. Det er sykkelveier hele veien langs kanalen, og med mange turister, så det blir mye hilsing og vinking.

Rendsburg er en gammel by fra 1700 tallet, med moderne oppbygging og kjøpesentra. Byen ligger i enden av en lang fjord, med store skipsverft, som bygger fine lystyather (alla Røkke).

Været er fortsatt perfekt. I dag er det overskyet, vis det er det. Det e jo så lenge siden jeg har hatt overskyet vær at æ e nu ikke helt sikker lengere hvordan det ser ut. I går var det sol og varmt, og i dag ser det ut til å bli litt grått og varmt. Det ble også en bedre middag på Regattavarein Rendsburg i går kveld.

Det er enda over 6 landmil igjen av kanalen, med enda flere mil nedover elven ( Die Elbe) til Cuxhaven, hvor vi regner med å ta kvelden. Derifra må vi begynne å ta hensyn til flo og fjære, fordi tidevannet skaper store strømmer, og det har ingen hensikt å gå på motstrøms. Vi kan jo lite om dette, men klarer vel å lære.

Husk nytt telefon nummer.

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no