Combarro til Povova De Varzim

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 16 Sep 2010 09:58

41:22:30N 08:45:93W

Ja nu er vi ankommet Portugal, og man leser pilotbøker, kart og annet, men terrenget er aldri slik som en på forhand hadde forestilt seg, og slik har det vært hele veien. Ta nu for eksempel havna her i Povoda De Varzim, ei havn en sikkert har passert uten å gå inn, da det bare er en mollo mot atlanteren, og molloen er ikke større en den på Husøya. Det kan nok bli noe oppgang her når været står på, men her er en fantastisk solid og god båthavn, med alle fasiliteter, og masse båter. Innsjekking her var også smertefritt. En hyggelig ung dame som snakket passe engelsk spurte bare etter ID papirene til båten og passet, tok kopi av begge. Så var en innsjekket og fikk en billett til gratis drink på den lokale puben.

Vi er 5 ARC båter som ligger her etter flaggene å bedømme. 3 norske 1 dansk/ norsk og 1 engelsk.

Turen nedover startet med tjukk, rå, kald skodde, og jeg trodde dette skulle bli bøkig, men det ble bra etter hvert, men langbuksa og lestan måtte på ei stund. Ble mye motorgåing på et flatt atlanterhav, men halve seilasen fikk jeg seile på en fin bris fra vest, og kom hit  i 22 tida i går kveld. Disse duppeditter som vi har, er fantastiske for en trygg og fin seilas.

Fast stående bruk( fiskeredskaper ) har en jo lest mye om at en skal passe seg for på denne kysten, og det er riktig. Vel nok er Portugiserne bedre å merke en Spanjolene,( de har en liten stang med flagg på ), men de står tett nedover og er umulige å se når det er mørkt. Det skal vel mye til før en fastner i dette, for det er bare ei kork, med flagg på og et tykt tau som går rett ned, men når strømmen er sterk, så dukker de.

Nu er vi i portvidistriktet, og Porto ligger bare en liten tur med metroen herifra, så jeg tror det må bli et lite besøk der, så får en også prøve noen lokale fiskeretter i løpet av ettermiddagen, med god portvin til. ( skal bli herlig ) blir nok her et par dager.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/