Nazare til Oeiras ( Lisboa )

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Wed 22 Sep 2010 11:03

38:40:58N 09:19:09W

Ja der er første etappe av denne reisen unnagjort. Æ e kommet til Lisboa. Neste blir, Madeira, Lanzarote og Grand Canari.

De 75 milene i fra Nazare gikk i ei fei, med slakk moter og fulle seil holdt æ 7,5 knop hele dagen i sol og godt vær.  Æ fikk strenge instrukser av havnekapteinen i Nazare om hvordan æ skulle gå for å treffe strømmen riktig, og det tror jeg stemte.

Atlanterhavet er jo reint og klart, en ser delfiner og annen fisk, ja til og med krabber kom svømmende i store stimer i går. Det var underlig. I en hel time hadde jeg tett med svømmende krabber ( med alle føttene utspilt, som svømte for livet ) i et skikt fra overflaten og 1 meter ned.

En annen dag hadde jeg en stor flokk delfiner som lå og kjørte med meg, så kom jeg mot en fiskestim, hvor det var fullt av fugler, og da kom der en stor flokk delfiner til, hoppende gjennom bølgene mot meg og blandet seg med de som allerede var der. Det var et skue og se 3 og 4 delfiner, samtidig komme hoppende ut av bølgene rett mot båten.( det lignet på når en rasler med ei gotterispann til en saueflokk, slik kom de stormende ). Fiskerikt er det, for en ser hoppende fisk ofte rundt seg, men jeg har ikke fisket enda.

Har æ har problemer med å forstå Portrugisisk, så blir det ikke bedre her, for vi er så mange Norske, at Portugisisk blir et fremmedspråk.

Havna her i Oeiras er idyllisk, omkranset av badestrender, med alle fasiliteter til, men dyr 43 euro natta for en 12 meters båt. Det blir det penger av ( ARC deltagere har heldigvis 50% på denne ).

Skal hjem en snartur, og båten blir liggende her, så det blir ca 14 dager til bloggen blir oppdatert igjen.

 

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/