La Coruna til Combarro

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 16 Sep 2010 09:58

42:25:69N 08:42:24W

Onsdag 15 september. I går kveld ankom jeg Combarro. Ei lita bygd innerst i en fjord, og hva fantes der? Jo da,  et sett Altaværinger ( Fryd ), Occassione ( Norsk katamaran ) og et Svensk ektepar med 2 små barn. Svenskene hadde vi truffet før oppe i Tyskland og Holland så det ble en koselig prat med dem igjen. Fryd som er fra Alta, måtte selvfølgelig gå så langt inn i fjorden de kom.( Det var vel hjemlengsel etter en fjordbotn).

Spøk til side. Familien på Fryd, har vi hatt kontakt med i et helt år, så det var veldig ok å få se dem in natura, og det ble en hyggelig kveld over en flaske hvitvin.

Hvitvin ja! I går morges når jeg skulle gå fra La Coruna, så kom havnevakta springende med en flaske hvitvin til meg. Æ snakker ikke Spansk, og han snakket ikke Engelsk, men vinen ble godt mottatt, men hvorfor jeg fikk den vet jeg ikke. Har vel betalt for mye en eller annen plass.

Turen nedover kysten, ble mye motorkjøring. Solen brant fra skyfri himmel uten noe særlig trekk i lufta, så det ble hett og ørene ble svidd, og da var det godt å ha vann nok til å dusje.  

Så disse beryktede kap ene ( nes )  som en har lest om, de var så snille så.

Det var mye å se hele dagen, Yrkesfiskere og fritidsfiskere lå i store stimer nedover ( tror det er ferietid nu ), og fiske med stang og snøre er det stor interesse for her nede. Kaiene og fjæra e full av fritidsfiskere, og ute på kysten ankrer de sine 15 fotere på grunnene og sitter der og pilker. ( nesten som hjemme om sommeren ).

Combarro er en gammel fiskerlandsby, som hittil har beholdt sin gamle bebyggelse ( Pitoresk ). Byen ligger i en skråning nedenfor hovedveien, og består hovedsakelig av fiskere og skjell oppdrettere. Havne guiden skrev at dette var en by man burde se, men med dårlige havneforhold. Men, når en kom inn der så er det bygget nye flotte brygger, med fine servicehus på kaia, så det var en opptur.

I hele denne kystregionen bygges det fine båthoteller kaller jeg der. Overnatting koster mellom 300 til 500 kroner og da får en alle fasiliteter, så i stedet for et rom, så får en en båtplass. Likegreit.

I kveld blir det T-bone steik. Æ sto utenfor superen i morges sammen med de andre kjærringene når de åpnet, og  fruen forrand med babbla noe til servitøren. Han forsvant og kom tilbake etter en stund med den ryggen. Kjærringa skulle ha T bone, og det måtte bare jeg også ha. Det var en fantastisk fin butikk.  Nu er jeg oppladdet med mat igjen, for i går ble det bare Kong Oscar sardiner i tomatsaus til middag. Men det var også godt.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/