Mohammedi til El Jadida

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sun 24 Oct 2010 09:18

33:15:520N 08:31:721W

Vi forlot Mohammedia som ligger 11 nt nord for Cassablanka i nydelig måneskinn kl 6 om mårningen. Det ble en fin tur ut sammen med masse fiskebåter. Leden inn til Cassablanca er full av store lastebåter, som kommer og går, samt at et 20 tall lå for anker utenfor kysten.

På turen nedover reiste vi forbi verdens største Moske, som ligger rett utenfor Cassablanca. Det var som om noen hadde flyttet Empire State Building i NY, til en strand i Marocco. Fyrtårnet på odden like ved, som sikkert var 50 meter, var som blyet i en blyant i stedet.

Turen gikk fint, og vi ankom El Jadida i 18 tiden. På lavvann og rett før det ble mørkt, og det vart godt å få fortøyet mens det var lyst.

 El Jadida er en meget spesiell havn, hvor man kommer inn i et basseng  tilhørende en gammel Portugisisk Borg, og med en yrende og overveldende mengde av fiskebåter( her kunne en gå tørrskodd over vågen ). Fortøyningsmulighetene i havna er begrenset, men står godt beskrevet i havnekartet. Vi ble meget hjertelig mottatt av havnekapteinen, som utførlig beskrev hvordan vi skulle fortøye, samt tok oss med på sitt kontor, hvor havnepapirer ble skrevet og fulgte oss deretter opp i byen til havneporten, hvor vi ble innskrevet av toll eller emigration. En fantastisk god og hyggelig service. Da var vi fri og kunne gå hvor vi ville.

El Jadida er en fantastisk fin by, med en nydelig badestand midt i byen(æ har bada), fine avenyer med gang og sykkelstier langs hele stranda ( og den er lang ), palmekledd med flotte parker. Så er det selvfølgelig den gamle bydelen som alltid er eksotisk, hvor alt kan kjøpes og spises.

Vi har hele tiden blitt møtt av hjelpsomme og hyggelige mennesker, så det er en fryd å være på tur og besøke nye steder.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/