La Coruna

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sun 12 Sep 2010 11:55

42:22:08N 08:23:74W

Søndag i La Coruna.

Vi ligger parkert mitt i sentrum av byen, i ei flott havn, med kort vei til alle sentrumsfasiliteter. Rett utenfor sentrum ligger ei fantastisk badestrand( 17- 18 grader i vannet. Jeg har ikke prøvd det enda ).  70 meter på siden av oss er kaia for cruise skip, og det ser ut som det er et nytt hver dag.

Sentrum består av trange gater med 6 etasjers hus, nesten som i Aten. Men her har de bygget ut fasaden 50 cm med glass, som en slags vinterhage. Og det er gjort på alle hus, så dette må være glassmestrenes mekka. Gatene er fylt med restauranter, og er så trange at markisene når over på restauranten på motsatt side og folk må bare passere mellom bordene. Men fantastisk mat serveres.

Vi har et svensk ektepar ( Margaretha og Sune i fra Stokholm ) som ligger ved siden . De er i samme alder som jeg, hun fikk mulighet til å ta en pakke på grunn av nedskjæringer på jobben. Så da solgte de huset og er dratt på langtur omentrent samme rute som vi. Koselige folk. Vi spiste ost og drakk rødvin til langt på natt.

I dag kom også den Norske ARC båten  Skyfri inn etter en tur rundt Biscayabukten. Så nu blir det nok en del sjalabais.

Så som vi ligger her, er vi 3 båter som er ensamseglare, som skal videre sørover, så vi får se om vi holder i lag, men jeg må løfte båten på land på mandag, da der er noe feil med baugpropelleren. Ble noe tull med mye sjøgress oppe i Danmark, men jeg når dem nok.

Så er det dette med dialektene i Norge.  På tur i fra England, møtte vi ARC båten Sjarmen utenfor Cowes på Irle of Wight, og hadde en hyggelig prat med dem en tid nedover elven, og jeg gikk inn på deres hjemmeside for å se hva de skrev om møtet, og her er sitat fra dem : Rett utenfor Cowes får vi til alles store begeistring øyet på det norske flagget. Snuta ble i stor fart snudd i retning av det som viste seg å være tre menn fra Bergen som var på vei til Brest. Etter litt ekte norsk gævling over ripa, bestemte vestlendingene seg for å heise Gennakeren sin. Vips var de borte:. Det e klart, med Jan Helge og John Arne om bord, så heftet det ikke nedover elven, og gutta om bord på Sjarmen skal nok få lære litt Nord Norsk Dialekt etter hvert.

Livet som Longseglare som svenskene sier er fantastisk. Det er inget latmannsliv, men en gjør ting i sitt tempo. Klær og båt må vaskes og  ting repareres. Det mekkes og forbedres på utstyret hele tiden, og så må en også oppleve og ta på de forskjellige kulturene en møter, så tiden bare renner av gårde, og nu begynner en også å drømme om disse gode seilasene i unnavind med sol og varme. Det skal bli herlig

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/