logo SY Sun Lady
Date: 06 Nov 2010 11:58:49
Title: Las Palmas Enden på en epoke, starten på en ny.

28:07:498N 15:25:554W

Det var med et vist vemod vi ankom Las Palmas i går, for det er så mye mere vi skulle ha sett og opplevd på denne ferden gjennom Europa. Opplevelsene er jo ferden, veien  vi har tatt, og målet blir nesten en nedtur. Vi skulle gjerne ha brukt lang, lang tid, for vi har sett og opplevd så mye, men så oppdager vi at der er så mye, mye mer. Så til dere som planlegger langtur, start tidlig og bruk langtid nedover, slik at en absorberer mest mulig av de forskjellige kulturer en kommer innom.

Nu er det starten på en ny epoke, ferden over atlanteren. Mot nye opplevelser og nye eventyr.

Det e jo med ei viss spenning og noen sommerfugler flyr også gjennom magen på både skipper og crew for hvordan vi takler den videre ferd, for nu er det ingen vei tilbake. Båt og utstyr er i orden, men proviantering, og oppbevaring av frukt, grønt og mat er et kapittel for seg, men vi lærer vær dag. Vi har hyggelige naboer, og alle bidrar på sin måte med info og opplysninger om innkjøp og oppbevaring. De neste 14 dager får en bratt læringskurve. SSB radio som vi har er jo et fantastisk kommunikasjonsmiddel, og her i Las Palmas er der en fyr som heter Alfred, som selger Pactormodem og setter opp radioen, og han må vi finne. Videre er det kommunikasjon på satellitt telefonen, den må også læres, men det e så rart. Man nevner et problem og der er alltid en som sier, ja,ja, hvilket utstyr er det du har? Og dette kan jeg hjelpe deg med, så dagene bare flyr av sted.

I sommer, når vi for gjennom Europas feriesteder, trodde jeg at hele Europas befolkning lå på solsenger mot Nordsjøen og drakk vin og spiste god mat, og her nede er det som om alle seilbåter er på langtur. Vi er 255 båter i ARC, men det er mange mange flere som seiler rundt og skal samme ruta. De mindre båtene går gjerne til Cap Verdeøyene før de legger ut i passatvinden mot St. Lucia, så det blir mange venner, både i ARCen og utenom som vi møter videre når vi er kommet over.

Nu skal vi bruke helga som turister og busse runt på øya, spise god mat og drikke god vin og hilse på venner som ligger i andre havner og bare kose oss.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/

 


Diary Entries