logo SY Sun Lady
Date: 01 Sep 2010 20:20:25
Title: Southampton

50:54:77N 01:22:71W

Southampton er mere en det man observerer på en dagstur, men det er langt til det meste. Den gamle bydelen som er lokalisert på halvøya byen er anlagt på, er mye bosatt av Polakker og andre utlenninger. Matvarer handles midt i sentrum på ASDA, et enormt matvarehus, også det eneste i byen. Ellers er det småbutikker som selger polske kolonialvarer. Det er litt artig, fordi det er umulig å lese hva varen heter eller består av. Det e jo ikke de store butikkene, men de har gode ferske råvarer, og godt polsk brød ( ser ut og smaker som Norske grovbrød). For ellers er det bare hvitt brød å oppdrive.

Jeg ligger helt oppe i elva på østsia, og her på elva er det en stor aktivitet av roere. Roing må være en stor sport her. Når været la seg, og det ble det stille her på elva, så det dukket opp en armada av roere. De trener fra tidlig ettermiddag til senkveld, og det er et jevla liv i fra Coxen som sitter i bakenden og skriker før hvert rotak, eller i fra en gummibåt med ropert som kjører  på sia og gir instruksjoner.

Fisk er det også masse av, har noen store slugger som ligger og slurper i seg noe som er akkurat i vannlinje i tangen på brygga, vannet er rent og fisken spiselig, men æ har ikke prøvd å fiske dem.( det går 2 gubber her på ettermiddagen og de får nu en og annen ).

Watermakeren er ferdig montert, og nu drikkes det herligste kildevann. Har bare litt annet elarbeider å gjøre i morra, så er jeg ferdig.

Det er en svær båtbutikk  ca 1,5 mil herifra. Skal se i morra om æ får tid til å sykle dit. Så må æ på ASDA og proviantere, problemet er å finne en taxi utenfor, så æ får varene med meg, men det går helt sikkert bra.

Ferien her i England var over på mandag, og siden da har det vært det herligste vær. Fin sol og 20-25 grader om dagen, og 5 -7 om natta, ( trur nesten det var rim en morra ). Så dagan går nu i shorts og tjukke lesta på kvellan.

Værvinduet for å ta laust på lørdag for å seile til Spania er ikke det beste,( John Arne og Jan Helge kommer på fredag ).  Det er 2 lavtrykk som lager sørlig kuling, så vi får se om vi må vente til de er forbi. Det e allikevel sannsynlig at vi drar til Portsmouth og ser på gamle båter. HMS Victory og HMS Britany står der som museumsbåter, kunne vært artig å se dem.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries