logo SY Sun Lady
Date: 28 Aug 2010 19:42:19
Title: Southampton en lørdags ettermiddag

50:54:77N 01:22:71W

I dag har jeg vært med på skikkelig gammeldags dampbåt avløp.  

Indipendence of the Sea ( Royal carribian cruseline ) og Quen Mary II la ut I fra Southampton i ettermiddag, og jeg sto på kaia og vinket sammen med flere tusen andre. Dette minte meg om de gamle Amerikadampene, som vi har sett på film. Båtene fulle av folk, fra fremst på baugen til hekken, og slik var det på kaia også. (spesielt). Alle vinket, med skjerf og det de hadde av plagg.

077.JPG

Pakket ut en sykkel i dag, det er jo trivelig å sykle rundt å se seg om, men veiene i England er så vidt laget for biler, og definitivt ikke laget for folk og sykkellister. Det er malt 2 gule striper helt ute i veikanten, med 7 cm bredde mellom stripene, jeg tror det er der imellom en skal sykle.

Syklet rundt i byen på kryss og tvers, gater og parker, innvandrer strøk og china town. Trodde jeg var i nerbyen, men når jeg kom ut i ei handlegate, så var jeg i øverbyen. Gikk litt tid før jeg kjente meg igjen, så da var det bare å fortsette. Har vært innom flere av marinaene som ligger i byen, og de er veldig fine, med en fin Waterfront med puber og spisesteder.

Var innom en liten butikk og handlet litt. Ingen av varene hadde Engelsk tekst på pakningene. Hvilket språk vet ikke jeg, men det var den språket jeg hørte i hele nabolaget.  Butikken hadde mest drikke, potetgull og hermetikk, men så hadde den også ferske brød, en nydelig oppskjærsdisk, hvor kjøpmannen skar opp det pålegget du ville ha. Alt ble hygenisk hantert og var veldig delikat. Vi var 2 kunder, og han gjorde seg ferdig med oss begge i påleggdisken, før han flyttet plass slik at vi fikk betale. Det var ikke stort der inne, men han og kunden så så rene og fine ut, og ferskvarene var helt spesielle syntes jeg. Så i kveld skal jeg kose meg med ferskt pålegg med god smak og rødvin til.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries