logo SY Sun Lady
Date: 27 Aug 2010 19:43:32
Title: Southampton

50:54:77N 01:22:71W

Southampton Boat show starter om 1 uke og vi ligger på verftet som lager oyster båtene( eksklusive store båter).

Det er tydelig at det strander mot båt visning,  med den aktiviteten det er av nye båter her.

Saxon Warf som vi ligger ved er antagelig et gammelt båtreparasjonsverksted, som har blitt nedlagt og nu leier området til flere firmaer som alle levere varer og utstyr som komplementer hverandre, basert på reparasjon og ferdig stillese av båter. Seire ved å dele heter det vist. Noen lager skrog, noen rigg, noen møbler, også bygges alt sammen til slutt. Saxon har bryggene, båtkran og båt hotellet.      ( båter stablet i 4 etasjer )

Båtene skal ligge i den store marinaen som er midt i byen, og det er mest store eksklusive båter.( fri inngang ). Men det må bookes visningstid  på en del av båtene. Dette går jeg dessvære glipp av da vi reiser før utstillingen åpner, men vi har jo fått en smak av den store verden her.

Båten vår, som har vært blant de største under hele europareisen, er nu bitte bitte liten, men sånn e nu verden.

Watermaker installasjonen blir ikke påbegynt før på tirsdag ( fridag på mandag ), så jeg skal nu bruke dagene til å fikse litt på båten.( mye som må gjøres etter 6 ukers ferie ).

Inger reiste heim i morges ( må arbeide noen uker ), med fly 0915 fra Gatvik, og toget gikk 0515, så det var noen jevla trøtte personer som tok toget oppover. Hadde bestilt drosje til 0415, men våknet 0433, og da var det fart for å få fillene på. Men vi nådde.

I ettermiddag har været endret seg, sola med  blå himmel er kommet fram igjen, så vi får håpe det vedvarer, så kanskje blir det utepils i morgen.

I dag var hele nedre del av sentrum fylt med boder og all slags krimskrams, så kanskje, vist sola skinner, at det dukker opp trivelige uteplasser også. Vi får se i morgen.

Hadde tenkt å ta en tur til Falmouth for å hilse på andre Norske langseilere, men toget tar 6 timer en vei, så det er skrinlagt.

I Falmouth som er utgangspunktet for reisen over Biscaia, tror jeg det ligger 20 til 30 båter og venter på bør til Spania. Mange har ventet i flere uker.  Men jeg tror en vær endring er på gang, så det må nok bli bedre etter hvert. Ellers er det en nydelig kveld.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256    10- 12 UTC

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries