logo SY Sun Lady
Date: 24 Aug 2010 14:27:53
Title: Dover

51:07:143N 01:18:651E

Som jeg tidligere har sagt ,eller det en som sa til kona si :du skal ikke tru alt du ser. Da han bla overrasker med en annen).

Dover har nok et rykte som fattig, støyende og lite pen, men nu etter at luftputebåtene er borte ( er parkert på ei strand i Portsmout som museum ) begynner havnen å bli veldig fin, og ligner noe på Brigthon, Fin strand avenue, som flittig benyttes av turister og bobilcampere, med en fin badestrand. ( litt lite utsalgssteder enda, men det kommer nok).

I dag Lørdag 21 august har vi vært på utflukt hele dagen. Trålet det meste av sentrale Dover, samt klatret 2 ganger opp på høydene, med full gjennomgang av slottet og festningen som står på de hvite klipper. Vi var også på en gjennomgang i tunellene som er bygget inn i klippene helt i fra 1100 tallet, og som var komandoplass for den britiske arme under 1 og1 2ndre verdenskrig, og har fått med oss veldig mye av britiske kongers, kriger og maktbegjær gjennom tidene.

Det var et sikkert oppholdssted generalene hadde inne i klippene, hvor de sto strategisk og trygt, med god utsikt over havet til Frankrike, og bare ga tegn til disse som sto oppe på taket og signaliserte til flåten, hvordan de skulle forholde seg. Under 2ndre verdenskrig var det over 500 mennesker som bodde og jobbet i tunellene inne i klippen så det er veldig lærerikt å ha sett dette.

Klokken er nu 20 og vi er nettopp kommet om bord, stive og støle, men god og mett, så nu blir det avslapping utover kvelden.

Vi har noen Engelske bekjente som skal prøve på Eastborne i morgen, så vi får se om vi følger dem,. Vis havnen i Eastborn er slik at vi flyter, så følger vi ( de har en båt med 2 ror, som kan stå i mudderet på fjæra. Det har ikke vi ). Ellers er temp og vær bra, Men sørvesten står på og gjør det utrivelig å gå vestover.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries