logo SY Sun Lady
Date: 16 Aug 2010 13:37:26
Title: De Kil Willemsdorp til Kortgen Nord Beverland Holland

51:33:10N 03:48:69E

I dag søndag 15 august har sommeren forlatt oss. Det er ca 20 grader overskyet og blåser høy og hatter. Nordavind i fleng.

Det er første gang jeg har sett masten hoppe opp og ned oppe på dekket.( Inger har mønstret av minst 5 ganger ). Flaggsnora sleites, men vi berget flagget i siste liten, samt plukket opp 2 fenderer, som for på havet.

I disse fjordene her sør, så blir det plutselige kastevinder, og selv med bare ½ forseil ute gjorde vi jamt 8-9 knop i motstrøm.

Nu har vi bare 1 sluse igjen før Nordsjøen, og det skal bli bra.

Denne turen igjennom det Hollanske innland har vært lærerik på Hollansk kultur og boformer. Vi har sett kjøkkener, stuer og terrasser,  møtt mange hyggelige mennesker, men lite med tilrettelagte stoppeplasser og puber. Det e tydelig at de jobber med denne ruten, for at den skal bli mer attraktiv.

Vi har kjørt mange sluser, kolossalt mange broer, og det tar lang tid å gå gjennom her, også fordi at for å komme over en fjord så må  en følge ei renne som går på kryss og tvers.

Vi hadde jo egenlig planlagt å gå over Nordsjøen i dag, men som vanlig blir ting tilrettelagt for meg.

Vinden fikk vi i delvis lukket farvann, og det samme var med kaiplass. Vi går opp til en marina her mitt på siste øya, og spør etter kaiplass. Joda, bare kom, der er 1 igjen.  En fantastisk fin plass fikk vi. Longside ved en utrigger, mellom noen pæler. Her blir vi nok til været bedrer seg.

Mandag 16 august. Nu har vi også godt internett, så det føles som himmelen. Plassen er fin, en fin liten by med bakeri og 2 kjøttforretniner og spar. Så hva mer trenger en. Sjekket været og det blir ikke kanalpasering før på onsdag torsdag. Ellers har vi det veldig bra.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries