logo SY Sun Lady
Date: 08 Aug 2010 11:57:38
Title: Borkum til Terschelling

53:21:92N 05:13:49E

007.JPG

Terschelling, eller Vestre Terschelling, som øya heter kom vi til i går kveld( fredag 6 august ) etter en 85 mil lang tur fra Borkum. Det var en fin tur. Lite bølger og vind, så motoren putret på 1600 omdr hele dagen, og vi solte og koset oss.

Vi ble også bordet av Nederlansk kystvakt ( toll og emigration ) som kontrollerte papirer og saumfor båten.( tolleren mente vi hadde for lite klær med for en slik tur som vi skulle på ).

Vi skulle jo ha startet fra Borkum i 6 tida om morgenen på grunn av strømmen, men måtte bunkre diesel, så vi kom ikke av gårde før rett etter 9. Dieselfylling på Borkum er jo litt av et eventyr. Der er en bensinstasjon med pumper som står 20 m fra kaia,( med kortautomat ), men de har ikke slange som når om bord. Vi lå med båten på en helt annen plass, og kvelden i forveien ble brukt til å finne måter å få diesel på. Vi tok fram en dieseltank i gummi på 150 ltr som jeg hadde nedstuvet og begge syklene og for bortover, men automaten tok ikke kortet. Så på morningen når de kom på jobb på stasjonen gikk vi med båten bort og spurte om de hadde kanner vi kunne låne, og bære dieselen om bord. Og det hadde de. Kom også fram med en hevert ( slange med en ventil i enden som en bare pumpet litt opp og ned med, så rant dieselen fint i tanken uten søl.

Flere har sagt til meg at på Borkum : There is not so nice, men vi brukte en hel dag på øya, og syntes den er fantastisk bra, ja kanskje bedre en Nordeney. Havna er ingenting å skryte av, solid og god med svære flytepontonger( jeg har vist tidligere sagt at den tar 10 hurtigruter samtidig, men den har kapasitet for det dobbelte). Det er ei gammel militærhavn, med gamle militærforlegninger og brakker, så det ser ut som en Kanadisk Inuittby i fra havna.

Men når du kommer utenfor havneområdet så er det en fantastisk fin fungerende plass. Badestrender, hoteller, butikker og spisestedet.

Vi ble også kjent med et svensk ektepar ( Maria og Anders),(kjerringa og gubben som nevnt i et tidligere brev), som vi var ute og spiste med kvelden i forveien. De hadde vært her før, og anbefalte en restaurant. Veien ut dit gikk blant gamle skur, men bakom var det en pærle. Fantastisk koselig, ordentlig, og med den maten(mmmmmmmmmmmmmmmm), helt fantastisk og uventet.

Så skal jeg skrive noe om turen hit. Før vi traff Maria og Anders, så var jeg en kløpper til å gå på 2,5 m vatn, men det hadde di også prøvd, med det resultat at Anders som sto midt i copit, for på hau ned leideren og havnet i salongen ( de har tilsvarende båt som vi , Jeannau sun fast 40,3), så nu går vi på 7 til 10 m der det er mulig.

For en Nordlenning er det nesten ikke mulig å forestille seg, hvor grunt og flatt det er ( et stort område innafør her heter Panneflatt ).  Det tok ca 3 timer fra vi passerte øya vi er på, til vi hadde tatt oss fram og tilbake mellom sanddongene og inn i havn. Havna her er stor og velordnet, og vi skal snart gå på land og se hva de tilbyr. Det blir ikke avgang herifra før mandag, da det er ferie i Holland nu og alle havner er nok fulle.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries