logo SY Sun Lady
Date: 02 Aug 2010 18:04:26
Title: Nordeney

53:42:23N 07:09K3E

I går fikk vi sett en del av øya. Det e jo ikke bare fyll og fest, men et yrende badeliv, med diiii sandstrendene, vindsurfere og kaitere. Turid og Bjørnar var og lånte seg sykler, så syklet vi rundt hele dagen. Her er det som i syden. Store sandstrender fulle av solhungrige tyskere, bølger og lang grunt, så Inger og Turid fikk vasket føttene.

Øya er omkranset av en ganske høy sandvoll, som er laget for å holde storfloa ute.( høgste storflo var i 1962) Der er porter i vollen som kan stenges ved behov. Forskjellen mellom flo og fjære er på 2,5 m og vi ligger med en kai, så her er det bare å tilpasse tampene og fendre godt.

På utsia av sandvollen er veier og helninger mot havet asfaltert for å hindre jorderosjon. Hele øyen er tilrettelagt for friluftsliv med bading og sykling, med gode sykkelveier rundt hele. Sykkelveiene er hellelagt og nydelig å sykle på.

Sauer er ikke å se, men kaniner, dådyr, hester og alle slags rare fugler er det i fleng, og de er ikke skye så lenge en holder seg til sykkelveiene( må bruke sykkebjella for å få dem av veien).

Turid og Bjørnar reiste  i morges med ferja kl 0915.

Vi fulgte dem til ferja og etterpå  hadde vi en fin sykkeltur rundt vest og nordsia. Så tidlig på morgenen var ikke strendene så fulle, så det var veldig greit å sykle.

Senere har vi flyttet båten til en flytebrygge i lystbåthavnen, og fikk kaiplass longside ( meget perfekt plassering ).

I ettermiddag er vi invitert på drink om bord på en Fransk båt, så Inger gruer seg til hvordan konversasjonen skal gå, men det går seg helt sikkert til.

Skal nu ta en tur på byen og se om vi klarer å finne noen som selger gas og gas utstyr, for vi må skifte flasker og ventil til europeisk standard.

Æ har også fått mye påpakning før at det ikke er lagt inn bilder, så æ får skjerpe meg der, men det har æ vell sagt før

Havna i Nordeney 2.jpg

Havna i Nordeney 1.jpg

Nettet i Tyskland synes problematisk, så det blir nok mer senere. Vi går til Holland i morgen eller overmorgen, så får vi håpe de har bedre utbygget.

Nu har æ fått en ny tilgang og skal oppdatere bedre. Det som er skrevet tidligere var i morges, og dagen har jo forsvunnet i å gjøre ingen ting, og det e det utrulig mange andre som også gjør her. Har nu skjelt meg med den ene gasflasken , og kjøpt en ny 5 kilos med ny ventil og slange. Syklet i byen ,kjøpt is og kost oss og vært på besøk hos noen franskmenn. Inger var noe skeptisk på grunn av engelsken ,men jeg tror hun franske damen var like skeptisk. Det ble en hyggelig stund for oss alle. Vi drakk en flaske slottsvin og gjennomgikk stand mast route med en kjenner, så nu er vi godt oppdatert. Det blir antagelig avgang i morgen for Borkum, tar ikke sjansen på sandynene. Vi har 30 cm klaring på full flo og  en terskel  etter 4 mil, den går, men neste som er etter 15 mil når vi ikke. Så det blir 50 mil ekstra, men det gjør ingenting. Da får vi sett Borkum, og det skal være djevelsk billig der.

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256.

 

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries