logo SY Sun Lady
Date: 30 Jul 2010 10:19:53
Title: Cuxhaven

53:52:48N 08:24:40E

Ja i dag har æ fått påpakning før at posisjonsangivelsan mine er unøyaktig. I følge en meget god venn, så har vi bare 63 cm dybde der vi ligger, men jeg tror noen har vært og gravd ut såpas at vi flyter. Det blir vel verre nedover di Friisiske øyene, hvor sandbankene flytter på seg, men vi får nu se.

Vi har  Turid og Bjørnar om bord, og de skal reise fra Amsterdam på mandag, og vår herre har bestemt seg for å plage dem litt. Gårdagens vær, var vestlig kuling, og vår kurs vestlig, så det blir ingen avgang, før æ får han til å roe seg noe.

Ellers er jo været så der( rundt 20 grader delvis sol, og greit å sette ute å ta seg en pils i), av og til en regnbyge, men pytt.

Gårdagen ble benyttet til drikking og spising oppe i Cuxhafen, og det er jo greit å få se noe av byen når vi nu engang er her.

Vi er jo avhengig av å gå herifra på på nesten flo, ( på grunn av strømmen ), og nu er det flo rundt klokken 17oo, og med 10 timer til Nordeney,  og vi skal ikke inn i sanda der i mørkna. Så det må bli en tidlig morgen avgang.  Men så blåser det og været ser ikke ut til å bedre seg før på søndag, og da når vi ikke Amsterdam til mandag, men vi finner nok en løsning på det også (tog).

Lystbåthavna her i Cuxhafen er ny og veldig fin. Nye brygger med utriggere, strøm og vann. Men dyr. Strøm, vann og internett koster, men de har også den gamle havna inne i sentrum.  Med broer og porter som en må gå igjennom. Ved halvfalt stenges portene, og en ligger i sin egen andedam inntil vannet er oppe igjen, men der er det mer miljø. Flere båtreparasjonsverksteder og maritime butikker i nærområdet 

I går når vi gikk tur, så  jeg plutselig et skilt med reklame for en båtutstyrsbutikk, og fauk over gata, å trodde æ endelig skulle få en bra båtutstyrsbutikk, men hva fikk jeg. Joda, det var en butikk for veldig lette jenteklær,( utstyr ) så min oppførsel der, har vært gjenstand til en del morsomheter.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries