logo SY Sun Lady
Date: 22 Jul 2010 11:19:34
Title: Nykøping

54:46:28N 11:51:60E

I morges trodde æ at sommeren var over, men etter en stund overtok sola , og det ble sommer igjen.

Når en sitter som jeg og filosoferer over  vær og vind,  etter snart 2000 mil , så har været vært med meg  hele tiden.

Ja ja det var jo det! I går morges trodde jeg at jeg  fått grønnmaling på båten, men det gikk jo greit å vaske av, så jeg koset meg og hadde en større utvendig renselse. Jeg ligger longside rett utenfor et av kailysene, og i går kveld så svermet jo milioner av fluer rundt lyset. Det sto på til kl 12 i natt, så var det slutt.

Jeg ble jo sittende her på dekk i mørke, og drikke hvitvin å se på fenomenet, og i morges var båten grønnprikket igjen, og det var bygget spindelvev etter rekkevirene på den siden mot lyset.

Når jeg kom så var kaia med rekkverk og eltavle. Dekt av spindelvev fulle av fluer, og jeg trodde at her var det lenge siden noen hadde vært, men den gang ei. Jeg spylte bort det værste, og i morges tok jeg en ordentlig rengjøring av spindelvevet på kaia, så vi får se om fluene nu holder seg borte.

Æ har jo inntrykk av at alle her i havnen kjenner meg, for det hilses i hytt og vær, fordi det e jo ikke så vanlig at noen seiler alene og med så stor båt.  Så når jeg pakket ut den andre sykkelen, så ble det fort spørsmål, hva jeg som seilt alene skulle med 2 sykler.

Inger, Turid og Bjørnar er nu på vei hit med toger fra København, og jeg skal møte dem på togstasjonen her om en time, så det blir bra.

Ble sittende her i morges og snakke med en danske, og  om kanalene her. Og det var bra at jeg kom inn i fra Storebelt siden, for i fra andre siden flyter jeg ikke inn, og da har jo turen tatt 2 dager mer.( på flo som er 28 cm klarer båter på 2m å presse seg gjennom)

Jeg får ikke tilgang på noe internett her nede i havnen, så det kan bli begrenset med skiving inntil vi kommer til en annen havn. Ha en koselig dag.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 41431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries