logo SY Sun Lady
Date: 18 Jul 2010 21:09:29
Title: Samsø til Skælskør

55:15:15N 11:17:40E

Klokken er nu 21, Søndag den 18 juli, og jeg er kommet til Skjælkør Havn midt i solskinnsbyen på Skjælland. Kom hit i 19 tiden, og det er helt sant, jeg blir hjertelig ønsket velkommen. Havnefogden har syklet ut til innseilingen og der står han og ønsker meg hjertelig velkommen, og forteller hvor jeg skal få kaiplass.

Jeg er jo i denne perioden blitt ganske god til å finne kaiplass, men her fikk jeg besteplassen han hadde . Longside midt på torvet.

Folk her er  veldig hyggelige, her jeg ligger har jo mange valfartet forbi meg, og alle hilser og er hyggelige, så det blir mang en koseprat med forbigående.( tror ikke det er så vanlig med så store båter her inne ).

Skjæskør ligger 7 kilometer inn i landet. Det går en kanal 10 m bred og 3,7 m dyp, gjennom det fineste landskap, som også er et fredet fuglereservat, så selve turen inn hit var en opplevelse.

Har jo ikke skrevet så mye om Samsø, så dere skal få et resyme derifra også. Æ e jo blitt flink til å gjøre ingenting, og kose meg med det. Slik var det også på Samsø. Hovedsenteret på Samsø heter  Tranebærg, og ligger på en høyde midt på øya. 4 km å sykle hver vei, og jeg var der 2 ganger. Måtte dit og spise frokost, som serveres mellom kl 12 og 15 hver dag.

Ellers var det stevne i Ballen om hvem som hadde den sterkeste traktoren på øya,( som er et utpreget jordbruks område). Mye sort røyk preget tevlingsområdet.

Å det sier jeg dere, når dere sykler i jordbruksland, hold munnen igjen. Når æ satt å spiste, så stakk det meg over alt, begynte å lure på om æ hadde fått lus, men så så æ at servitørene og de andre gjestene også hadde noe som beit på dem. Fluer mindre en knott invaderte området. Små som et tynt blyantstek og ca 3 m m lange som beit. Brillene så ut som fronten på en bil som hadde kjørt gjennom en myggsverm, når jeg endelig kom om bord. Tok bilde av armen min som så ut som den levde, det er bedre på havet.

Har seil fra Ballen på samme slør i hele dag, med en fart på 8 knop. Bedre seilforhold kan en ikke få. Sol og varmt. Ser på TV i kveld at Falster som jeg nu kommer til har badetemperaturer  mellom 25 og 27 grader, så vi får nu se om det ikke blir bading også. Og temperaturen skal etter værmeldingen gå opp. Gløm Middelhavet og lei seilbåt i Danmark i stedet. Og i dag har jeg virkelig filosofert over kor heldig jeg er som har fått mulighet til denne reisen, det er bare fantastisk.

Bilde0163.jpg

Bilde0148.jpg

Bilde0138.jpg

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 41431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries