logo SY Sun Lady
Date: 11 Jul 2010 10:07:00
Title: Lyngør til Skagen

Hei!  I dag er det Søndag 11 juli. Og jeg er i Skagen. Gikk fra Lyngør i går morges kl 0700, i vindstille og fint vær. Det var noe rotette sjø de første 3 timer, men så kom vinden og vi ( jeg og båten)fikk et drømmeslør resten av dagen til skagen. 6- 8 sek m vind og lave dønninger.

Når vi gikk ut fra Lyngør, begynte jeg å kjenne på sjøsyken ( har vært på land lenge nu), tok på sånne armbind, 1 på hvert armledd, og sjøsyken forsvant nesten momentant. Så det ble en fantastisk seiltur, var over kl 1800.

Skagen er en fiskerihavn utgravd i sandongene. Fantastisk stor og romslig, med mange forskelige havner innenfor moloen.  Havnen rommer flere store skipsverft, store fiskeforedingsfabrikker, svære tankskip, trålere, fiskebåter store og små, og lystbåthavnene. Lystbåthavnene er U formede.  Vi ligger  9 båter etter hverandre, og med 10 båter utenpå. Det blir jo noe sving på de ytterste når vinden endrer. Jeg er jo alltid helding, og ble liggende som nr 3 fra kaia( akkurat så langt ut at havnevakta ikke orka å komme å kreve kaileie) . Nu på formiddagen flytter folk, og jeg har fått en fin plass innerst med kaien. Ellers minner Skagen med om den store brennvinsdagen og VM i Skreifiske som vi bruker å ha i Lofoten. Fest og sjov på kaier og boder, med kjempegod stemning. I går var det 32 grader når jeg kom, og i dag er det lyn og torden med bare 22 grader. Sjø temperaturen må også begynne å bli bra, for en trenger ikke lengere skru på  varmtvannskrana når en skal vaske seg, kaldvannet har fin temperatur.

Nu e det båt bytter på gang, mange av de innerste som skal gå, og det e masse å se på i denne forbindelse( ferieforlystelse).

Skal sykle en tur i ettermiddag, så jeg får se mer av distriktet. Skal gå videre i morgen , sansynligvis til Læsø, og solen titter fram igjen.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 41431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries