logo SY Sun Lady
Date: 16 Jan 2012 21:21:02
Title: Grand Ance D Arlets

14:29:918 N 61:05:114 W

14 januar 2012.

Vi ligger helt oppe i et meget godt beskyttet hjørne på Grand Ance D Arlets. Det har blåst kraftig siste døgnene, men vi ligger som ei and , fredelig og fint helt i le. Dette er nabobukta til Petite Ance D Arlets, hvor vi også har vært i flere dager. Her er det ikke like malerisk som på Petite, men holdebunnen er god og det er flere restauranter her. Strendene er noenlunde de samme ( her på sør vest sia er Martiniques beste strender). Her er et 50 talls båter, så det e god plass, og som alltid mange hyggelige folk rundt oss. Plassen består av ei strand, med restauranter på øversia og en vei ovanfor der.

Som ellers er det franske turister som frekventerer her. Det er også båthavn for folk fra Fort De France, og annet språk en fransk er det få ( ingen ) som forstår, og vi husker ALDRIG på å ta med fransk parløren når vi går på land.

Her lever dem av fiske i bukta.

Her står teiner og garn overalt, og fiskere kjører rundt 2 ganger daglig og hiver ut tørka blader, som må være fiskemat. De river bladene i små stykker og sprer det utover rundt garn og teiner, og bladene synker direkte.

Så er her flere dykkerfirmaer som tar turistene med ut til revene, og selvfølgelig alle strandrestaurantene.

Den lokale restauranten rett ovanfor kaia kan også levere vann, hvis en har 100 meter slange.

Vi blir liggende her til mandag morgen , hvor vi siger opp til Fort De France. Skal handle litt båtgreier, kanskje fylle gas ( har ikke fylt siden Las Palmas i forleden år). Trenger også noen bokser grillgas og på tirsdag får vi besøk hjemmefra som kommer dit.

I går gikk siste boksen med årgangshvitvin.( det ble ikke spart til dekksvask) , men gikk rett til haiene. Har også noe gammel rødvin fra europa, og den er heller ikke god lengre, samt at Inger fant ei kasse belgisk øl i kjelleren, og den var heller ikke god. Men nu e det på slutten med gammel drikke, så vi går bedre tider i møte.

Butikker har vi ikke sett, men hvis det ikke blir landlov i kveld, så finnes det sikkert god mat i kjøleboksen. God Helg.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/

 


Diary Entries