logo SY Sun Lady
Date: 22 Dec 2011 14:23:55
Title: 22 desember 2011

Det lakker og lir mot jul.

I går var vi i hovedstaden her på øya, Phillipsburg. 

Phillipsburg er veldig pitoresk, med sin tydelige innslag av french cuarter. ( french cuarter er lokalbefolkning, med demmes byggeskikk ). Byen er anlagt på ei stor flat sandslette, ( hvit coralsand ) i botn av ei stor bukt, og det e hit alle turistskip ankommer. Det  lå 4 med kai når vi kom. 4 skip med 3000 passasjerer hver, så var det en skikkelig ansamling av amerikanere her på strandpromenaden.

Strandpromenaden er bygget slik den gjerne er i amerikanske badebyer, først strand med fin hvit sand,( parasoller, solsenger og scooterutleie), ovanfor dette en brei og  fin gate fylt med spisesteder, hvor en spaserer og ser på folk som gjør akkurat det samme som oss. ( Det e her han kaptein Morgan bor, i ei kjempestor spritsjappe nede ved kaien). I gata ovenfor e det bare juveler, parfyme og klokker, i neste gate igjen begynner klær å komme,( merkeklær ) og så e det 2 gater til med mye blanding.

Det e hele byen. ( men gatene er lange), og de har beholdt sitt creolske image.

Øya har et fantastisk transportsystem. Det går busser hele tiden til alle plasser unntatt det nordøstlige gjørnet, og det e billig å busse. Slik e det i hele caribien.

Trafikktettheten e så stor, at holdeplasser trengs ikke, for bussen står i kø hele tiden og da er det bare å gå av eller komme på. I går hoppet vi på bussen når han kom inn i byen, og på den timen det tok å kjøre igjennom, var vi stappet før vi kom ut, uten å direkte stoppe. Dette var klokka 18 når butikkene stengte, så bussen blei overfylt av store matroner, med sterkt nedsatt hørsel, som la ut om alt til sine venner, og selvfølgelig på creolsk.( man forstår ingenting ). Vi ble sittende mellom 3 av disse svært høylytte, og di snakket til hverandre hele tiden SAMTIDIG.( helt uforståelig hvordan di opptrettholt samtalen ). Vel hjemme igjen ble det en bedre middag på en av de lokale restaurantene her i havna.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/

 


Diary Entries