logo SY Sun Lady
Date: 20 Dec 2011 00:35:47
Title: Nu e det bestemt

Hei igjen!

Det e så bra her på St. Martin, at vi har bestemt oss før å feire julen her. Vi hadde jo håpet å komme oss av gårde nedover til Bequa, for å feire jul sammen med en del av den Norske flåten som flyter omkring her. Men må bare innse at det går ikke. ( 400 mil, få dager og bare stress for å komme fram )

Vi bestilte noen deler til vanntanken framme tidlig i forrige uke, som vi skulle få på fredag som flyfrakt, men den e ennu ikke kommet.( kanskje i morra) 

Tilværelsen her i Marrigot e kjempefin, og det begynner virkelig å trykke til med julestemning.

Når vi kom hit den 11 des var det ganske stille her i havna. Mange båter lå uten seil, og så tok det seg opp utover i uka. Det var som en vårdag med sol hjemme. Flere og flere kom drassende med seilene sine, surringer på båter med innpakkede storseil, biminier og slikt forsvant etter hvert., og nu er også vaskedamene i full sving rundt på utleiebåtene.

Det e rart å tenke på at selv her nede i varmen, så har det vært 5 måneder vinter, hvor de fleste båter ikke har vært i bruk. Noen bor jo om bord, men båten har vært nedpakka.

Det går seg til for hver dag som går , havna er nu helt oppfylt, ved kaier , bøyer og ankring mitt i leia, turist båter kommer og går, med mange amerikanske turister, julestemning på butikker og kjøpesenter samt hos enkelte steelband.

Gresset klippes og det males på fasader. Det er som en solrik vårdag hjemme. Temperaturen er også behagelig bra. Bare 27-28 grader og kjølig om nettene.

Vi ligger så bra her i marinaen. Vi har strøm, vann og internett, samt lett for å komme på land, så det er bare å roe ned og kose seg. Tror julefeiringa her blir veldig koselig.

Brua e jo helt sikkert ikke i stand før jul, så da prøver vi kanalen til Hollansk side i romjula. Det har kommet inn noen 49 fotere , de er 5 cm grundere en oss, så vi kommer nok ut.( håper vi. Det er fullmåne og høy vannstand nu, så vi får se )

Jeg trudde sol og varme skulle plage oss den første tida, men temperaturen er behagelig, vannet er deilig, og solen ikke sterkere en den må være. ( Det ser ut til at grunnlaget vi har fra en fantastisk nord norsk sommer er godt nok. Er ikke brent eller noe. )

I ovnen står det en fin svinesteik som blir kveldsmaten i kveld, og vi gasser også med gode butikker og mye fin fransk mat. Posteier, gåselever og feite oster. Julemiddagen blir sikker andebryst, og vin har vi jo godt med. Var i kjelleren her en dag, og vi er jo laster med hvite og røde viner.  hvite har ikke så lang holdbarhet, så det er blitt noen dekksvasker av teaken med hvitvin når den ikke var god. Den røde holder seg godt, men noen flasker har stått oppreist og da e den pase.( men vi har godt forråd til over jul i hverfall )

 

 

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/

 


Diary Entries