Guestblog H&A (dutch only)

Heerenxvii
Tue 3 Aug 2010 14:36
39:04N 17:08E

H:
Donderdag 29 aug was het dan zo ver: op naar Bari.
In Bari de taxi naar de haven van Bisceglie. Bij de entree van de haven bleek echter dat de boot helemaal aan de andere kant lag. Dus weer terug en met alle bagage weer op pad. Aangekomen op de juiste plek ontvingen wij een smsje van A waarin hij precies aangaf waar de taxi ons eruit zou moeten laten, maar even zo goed heel attent. Even terzijde : we hadden extra bagage meegenomen om G te voorzien van waldkorn broodmix. Dat had zij ook ingeslagen bij vertrek en dat was te merken. Wanneer wij vroegen waar de waldkornmix stond werd opgemerkt dat de voorraad onlangs was verkocht. De 5e supermarkt was gelukkig raak en die voorraad zeulden wij dus mee.
Eenmaal aan boord verbaasden wij ons over de enorme afmetingen van de boot en de luxe uitstraling. Ook de drankvoorraad sprak ons aan en na een bezoek aan een pizzeria en nog een laatste neut doken wij onze kooi in.
De volgende ochtend een zonnig ontbijt en weer wat later echt op weg. Het verslag van de tocht zelf kunnen jullie elders lezen, dus beperken wij ons tot wat algemeenheden.

A en ik hadden natuurlijk wat foto's gezien van de Moody 45ds en op afstand zelfs een"levend" exemplaar en dat gaf ons het beeld van een boot vooral bestemd om
op een ruime plek in een luxe haven te genieten van al het goede dat het leven biedt. Vanuit dat perspectief gezien een zeer verantwoorde investering.
Een beetje luxe motorjacht biedt de mogelijkheid om met de gashandel open de haven met brute kracht te kunnen verlaten, een spoor van wit schuimend water achter zich latend.
Tot onze verbazing bleek de Heeren XVII dat ook te kunnen. Als een heuse speedboot zoefden wij richting open zee.
De zeilen werden gehesen en opnieuw verbazing: bij een windje van zo'n 4 bft haalden wij makkelijk 7 ja zelfs 8 knopen. Hoe was dat mogelijk met een boot die op afstand de indruk gaf wat gezapig te kunnen zeilen. Precies: een geheel foute indruk.
Een salon met grote ramen? Hoort dat wel bij een zeilboot? Ja, dat hoort bij deze boot wel! Zittend achter de kaartentafel met volop uitzicht rondom, ideaal als je even op een andere plek wilt gaan zitten en toch kontakt houdt met de "kuipbewoners "en de omgeving.
Met al dit comfort en de zorg die de kaptein en de kapteinse aan de bemanning besteden houden wij het wel tot de start van de ARC uit!!!

Na een spoedige overtocht van de hak naar de zool van de laars van Italie, hebben wij geankerd in de baai bij de overvolle jachthaven, en genoten van een exquisiete bbq. De disco bleek een kinderdisco te zijn want die hield om 1900 al op...