Dag 9 Azorene - Irland

Safari
Tue 8 Jun 2010 19:37
Dagens blogginnlegg dedikeres til vårt trofaste og positive mannskap Glen - tusen takk for at du mønstret på Safari, vi er så glade for å ha deg ombord! 
 
Land i sikte!!!! HURRA HURRA HURRA :-)
Endelig er Safari i "hjemlige trakter" igjen! Stemningen er VELDIG god ombord og det skrattes og tøyses på vhf`en med våre kjære venner i Odin og Maggy rett som det er. Vi seiler nå side om side opp Irskesjøen og forventer å være inne i kveld en gang...
 
Det er uvirkelig å tenke på at for bare noen uker siden befant Safari seg i et helt annet farvann, og har nå lagt bak seg over 4000 nautiske mil siden vi forlot Karibien for 1 månded siden! Herregud :-) Vi kan vel nå innrømme ovenfor våre nærmeste at vi var veldig spente på disse to etappene for hjemturen. Å krysse Atlanteren på denne tiden av året er mer usikkert enn seilasen vi hadde i november, og vi var forberedt på mer vær og tøffere forhold ombord. Men, heldigvis har vi kommet helskinnet over uten for mye storm og uvær. En og annen front har kjørt oss litt, men ikke mer enn at Safari ånden lever videre i beste velgående og stemningen er på topp :-) Jeg tror til og med jeg har hørt "krysse Atlanteren, det gjør jeg gjerne igjen..." opp til flere ganger ombord, selvom jeg og skipper`n nå er klar for et liv som landkrabber en god stund fremover!
 
Vi håper å kunne seile opp Glomma fredag 25.juni, hvis værgudene er på vår side. Vi kommer til å prøve å holde følgende rute de neste ukene:
Dublin (stelle litt med Safari og sightseeing et par dager)
Dublin - Crinan kanalen, ca 200nm: førstkommende onsdag eller torsdag
Crinan - Oban - Fort Williams: 12-16 juni
Crinankanalen: manuelle sluser, tar ca en dag
Oban - whiskey
Fort Williams - fjellturer
Caledonia kanalen 17-18
Iverness klar til avreise og vente på vær fom. 19.juni, hvis alt går etter planen.
Vi vet mer sikkert jo nærmere vi kommer oss Iverness og avreisedato - vi holder dere oppdatert :-) Gleder oss VELDIG til å se dere igjen!!
 
Kort oppdatering angående årets Bavaria Camping quiz før jeg avslutter:
 
Det er samlet inn informasjon om gjennomsnittsalder ombord i båtene, for å danne et rettferdig handicap. Maggy V er erfarenheten på bøljan med sine 50,5 år, mens Odin er ungdomligheten selv med sine 29 spreke år! For moroskyld er det verdt å nevne at Safari er i sin beste alder med pene 38 år som gjennomsnitt!
Odin får 3 ekstra poeng for sitt alders-handicap i konkurransen, og dermed er stillingen 5 - 5 før siste runde av "Atlanterhavsnøttene"!!
 
Deltagerne fikk utdelt en Rebus oppgave (se under) i går, og for bare noen minutter siden kom svarene inn og det ble kåret en vinner av årets konkurranse :-) Spenningen er til å ta og føle på!!! Resultatene er ikke er offentliggjort enda, men vil finne sted sammen med premieutdeling under en felles middag enten i kveld eller i morgen... Dommmerne gratulerer begge lag for en strålende innsats og innlevelse, samt takker så mye for underholdningen under seilasen! Vi gleder oss til å dele ut norske go`biter i premie!!
 
Til slutt vil Safari crew gjerne få gratulerer våre kjære naboer med dagen i dag :-) Du gamla du fria! Et stort hurra for Cantare, og en stor gratulasjonsklem til min kjære familie i Sverige. Jeg gleder meg til å se dere igjen i sommer :-)
 
Kram från Cecilie, gutta hilser så mye!
 
NB! Følg oss videre på hjemmesiden for bilder og mer oppdatering de neste dagene:
 
Bavaria Camping Quiz komiteen presenterer årets Atlanterhavs-Rebus:
 
Det er 7 oppgaver som må løses for å komme frem til 7 bokstaver.
Bokstavene stokkes om, og settes så sammen til løsningsordet!
Vi er ute etter noe i havet...
 
Svar kan dere gjerne sende inn i morgen (06.06) samtidig som rapportering 1200 UTC, så bruker dere ikke ekstra minutter på dette...
 
Stillingen er 5-5, etter at Odin fikk tildelt 3 ekstrapoeng for sitt alders-handicap.
 
Minner om fantastiske premier ved ankomst i Dublin!!
Lykke til, vi heier på dere :-)
 
Atlanterhavs-rebus:
 
Oppg 1
Det engelske uttrykket for "du tar ikke med fisk til Lofoten" - vi er ute etter den siste bokstaven i byen i det engelske uttrykket
 
Oppg 2
Populært skipper-navn i nærmiljøet - ute etter første bokstav
 
Oppg 3
Vi er ute etter første bokstav i et kjent meieriprodukt
 
Oppg 4
Guttenavn med gnager som endelse - ute etter første bokstav i guttenavnet
 
Oppg 5
Hva heter skuta til kaptein Sabeltann? Ute etter første bokstav i andre ord
 
Oppg 6
Første bokstav i navnet på en meget undervurdert "campingbåt"
 
Oppg 7
"Det bor en Lars i oss alle"
Lars Monsen sin artist-kjæreste hadde en hit for noen år tilbake, som den Australske sangeren Nathalie Imbruglia ble verdenskjent med senere. Hva het sangen? Vi er ute etter bokstav nummer en
 
Når dere har funnet alle bokstavnene - setter dere de i riktig rekkefølge og kommer frem til noe "i havet". Lykke til!
 
God lørdagshilsen fra Bavaria camping quiz komiteen!