Dag 8 Azorene - Irland

Safari
Sat 5 Jun 2010 12:15
49:58.5N 008:49.30W (posisjon 1200 UTC)
 
God lørdag :-)
Jeg og Glen hadde en liten diskusjon på vaktskiftet i morres, hvorvidt det er lørdag eller søndag i dag, hehe... Vi kom omsider frem til lørdag, etter mye telling på fingrene og sjekking av mobiler og kalendere :-) Vi kaller det for "Atlanterhavståka"... Det går heldigvis over etter at man har vært noen dager på land og i havn igjen!
 
Nå har vi 230 nm igjen til Dublin, og regner med å være fremme i morgen kveld! HURRA HURRA :-)
Åååå, som vi gleder oss til å oppleve Irland og Skottland de neste ukene.
Det første jeg skal gjøre mandag morgen er å jogge meg en lang tur, etterfulgt av en enda lenger dusj!! Kan nesten ikke vente...
 
I dag har jeg en liten spa-dag ombord! Eller - det nærmeste man kan komme jåleri midt ute på Atlanteren ihvertfall :-)
Guttene sover og jeg har morgen/formiddags skiftet. Jeg håper de sover noen timer til, for det er så fredelig og stille ute i cockpit hvor jeg sitter og steller neglene og napper øyenbryn :-) Jeg har til og med klippet meg selv i dag!! (NB! Det må rettes opp når vi kommer hjem). Nå skal jeg sette på en kjele med vann, dampe ansiktet og klaske på en ansiktsmaske og hårkur. Hvem har sagt at det ikke kan være glamor ombord i båt?!
 
Ellers har det vært en rolig og behagelig natt...
Vi går for motor hele gjengen - det er null vind!
I går kveld satt vi opp cockpit teltet for å unngå at Safari skulle bli så rå om natten. Det ble så lunt og fint :-)
Pc`n ble plassert på bordet, og cockipten ble gjort om til en liten kinosal med popcorn, sjokolade og brus. Det var veldig hyggelig, men må nevnes at man får ikke like mye ro i sjela som ved et ordentlig kino besøk. Jeg satt nok på pause 30-40 ganger i løpet av filmen for å holde utkikk etter andre båter :-) Sånn er det når man skal kombinere navigasjon og underholdning...
Når vi snakker om underholdning dere... For en feststemning det ble ombord da Maggy og Odin fremførte sine Atlanterhavs Grand Prix innslag over VHF`en i går, hehe! Fantastisk innsats fra Karen på Maggy og Sofia ombord i Odin, bra jobba jenter :-) Maggy gikk av med seieren for imponerende innhold og innlevelse, mens Odin tok en vel fortjent andre plass med et sjarmerende sanginnslag inspirert av Astrid Lindgrens "Her kommer Pippi Långstump"... Jeg skal prøve å få tak i tekstene til sangene og legge de ut her eller på hjemmesiden.
 
Nå må jeg nesten avslutte her og komme meg opp på utkikksposten igjen - det er rene treningsøkta å sprette opp og ned trappa mellom utkikk og pc - jeg får legge meg nedpå i sola litt og finne "Atlanterhavsformen" igjen :-) God lørdag alle sammen!
 
Klem fra Cecilie