Dag 6 Azorene - Irland

Safari
Thu 3 Jun 2010 11:55
45:31.5N 013:23.07W (posisjon 1200 UTC)
 
Hei :-)
 
Der kom første regnskur på turen gitt... Heldigvis så var det på min sovevakt, hehe :-)
Nå er det opphold igjen og Safari fyker avgårde i 8-9 knop. Det har økt på med vind på morningen og nå har vi 16-20 knop inn på styrbord side. Fronten som vi ventet på i natt dukket aldri opp, heldigvis, og vi har hatt en rolig natt med maks 15 knop vind. Vi har skiftet seilføring utifra forholda og skuffet på med motor ved behov.
Nå seiler vi med et rev i storseilet og full genua, men det er snart på tide å reve mer når knop måleren flørter med10,5 og 11 knop, og krenginga gjør det litt vel utfordrende å sitte på navigasjonspulten og pc`n :-)
 
Jeg hadde første nattevakt i natt fra 2000-0100, da var det rolige forhold og jeg satt klar med reveline og ventet på den beryktede fronten som skulle komme. I det jeg enset vindøkning skulle jeg vekke skipperen og vi skulle endre seilføring... Men, det ble aldri noen vindøkning, bare stjerneklar himmel og en ildrød måne i horisonten :-)
 
Jeg vekket Lars og Glen som skulle ha fellesvakt i nattetimene pga uværet vi ventet... Det er greit å være to på vakt når det er meldt mye vind, for å kunne endre seilføring kjapt etter forholda. Jeg skulle vekkes på morrakvisten igjen og sende gutta i seng når det lysnet.
Jeg våknet klokken 1000 etter 8 timer søvn!!!! :-) :-) :-) Det er spesial behandling ombord det, gutta skjemmer meg bort :-)
Lars og Glen hadde heller ikke merket noe til fronten over natten og seilt med full seilføring og spridde seil. De hadde kost seg så ille med mye fart, trimming av seil, kaffe, kake og hverandre - at de ikke ville vekke meg ;-)
 
I det jeg tittet ut av luka og opp i cockpit så jeg to blide gutter med sydvesten godt trukket nedover øra... Det hadde nettopp kommet en regnskur, og gutta så ut til å kose seg med litt ruskevær og klissvåte seildresser... Gutter assa! Jeg er veldig takknemlig for "ur-jegerne" som ser ut til å ha dukket opp ombord i Safari og har blitt plassert i byssa og på navigasjonspulten til regnet har gitt seg, SMIIIIL ;-)
 
Det er også verdt å nevne at Lars hadde lovet bort gummistøvler til Glen på turen, og fordi han ikke fant det ekstra paret i morres, så måtte han låne bort sine egne... Dette førte til at skipperen stod og trippet i mine (altfor små) gummistøvler da jeg våknet. Gutter assa! Jeg måtte endevende båten og fant til slutt gummistøvlene under sofaen i salongen, og nå er skipperen om mulig enda mer fornøyd oppi cockpit :-)
Det er godt de er så lette å glede! Nå putter jeg i de litt sjokolade kake og setter på musikk, så håper jeg å kunne gå og legge meg i 8 nye timer, hehe!
Nei da... Jeg må nok på med sydvest og gummistøvler jeg også nå, men det er helt i orden, for da blir det ekstra deilig når jeg kan krype under dyna senere i kveld :-)
 
Håper dere har litt mer sol og go`vær enn oss i dag! Ønsker dere en fin torsdag.
 
Klem fra Cecilie