ARC 2009 - dag 11 - STOR FISKEFANGST!!

Safari
Wed 2 Dec 2009 17:49
God onsdag alle sammen!
Herlig med "lille-lørdag" kan jeg tenke meg :-)
Vips så er helgen her igjen, og på søndag tenner vi to lys...
Vi gleder oss til jul ombord! Etterpå skal vi henge opp appelsin med nellikspiker. Mmmmm, det lukter nydelig i skuta :-)
Det blir spesielt å feire jul i 30 varmegrader og uten familien, men heldigvis får vi jo besøk av gode venner som vi kan "ringe" julen inn sammen med. Og over nyttår kommer mine to nydelige brødre, vår herlige svigerinne og gullige niese på besøk! Vi gleder oss veldig til å se dere alle igjen!! :-)
 
Nå har endelig sjøen og vinden roet seg etter to døgn med 4-6 meter bølger og 15-25 knop vind. Det er så rolig og deilig ombord nå og for første gang på maaaange timer er det "Raymond" som tar seg av roringa, mens vi koser oss i sola!
Vi har byttet på å rore på alle vaktene. Jeg og Lars har fått masse trening og i natt roret vi 4 timer hver!! Det er utrolig moro nå når jeg begynner å mestre det. Herlig følelse å ha kontroll over Safari når vi surfer nedover bølgedalen. Vidar er også blitt en kløpper til å styre, og Jon imponerer stadig med helt opp til 7 timers vakter bak roret. Han er vanvittig utholdende og koser seg når han elegant fører Safari gjennom vannet som en varm knniv i smør...
Han ligger noen hakk foran oss andre, så i morres var det sport i å rore med tærne - for å prøve noe nytt ;-)
 
Vi begynner å likne mer og mer på apekatter ombord. Spretter rundt og holder oss fast både høyt og lavt. Mulig vi utvikler "gripetær" og innebygd "gyro" før vi når St. Lucia ;-)
 
Jeg kan gledelig rapportere at det ligger 10 kg kjøtt fra ettermiddagens fiskefangst i kjøleboksen!!!
Guttene dro inn en 25-30 kg Skip Jack Tuna for et par timer siden og det var vill jubel ombord :-)
Vi har filmet og tatt en haug med bilder av det lykkelige øyeblikket.
I Porto Mogan fikk vi tips av nabo`n i havna om at man skal helle brennvin i hjellene til fisken for å få en rask død. Da får fisken hjerteinfarkt og dør på flekken uten for mye blodsøl. Vidar brukte opp hele whiskey flaska på dagens fangst... Vi får vente med Irish coffee`n til vi kommer i land. Ingenting slår tunfisk på grillen :-)
(Det ligger bilde på www.worldcruising.com/arc også...)
 
Nå må jeg dessverre avslutte for Vidar og Lars har en lang liste med kompiser de skal ringe til for å skryte av fangsten sin ;-)
Ønsker dere en fin kveld!
 
Klem fra oss
  
 
 
 
 

JPEG image