Siste etappe - Nordsjøen - Dag 1

Safari
Mon 21 Jun 2010 19:24
57:49.9N 002:07.80W (posisjon 1900 UTC)
 
Hei på dere!
 
Nå har vi satt kursen hjemover og bauen peker rett mot gode gamle Norge :-)
Vi dro fra Inverness i morres klokken åtte, etter en god frokost og en times tid i slusene. Seilasen så langt har vært bra. Vi koser oss ombord i godt selskap, med masse god mat og musikk i cockpit :-) Vi har vinden rett i bauen, så foreløpig er det motoren som driver oss mot mål - vi er litt utålmodige etter å klemme på kjente og kjære, så kryssing er ikke noe tema på denne etappen :-) 
 
Jeg og Sofia har vakter sammen, det samme har Lars og Glen. I natt skal vi ha 5 timers vakter og det ser ut til at det kan bli en utfordrende natt. For et par timer siden forsvant solen bak en sky og sikten ble redusert drastisk da tåka dukket opp. (Gradestokken gikk fra 25 grader til 11!!!! Brrrr...) Vi har ca 50 meter sikt og må ha en på vakt ved radaren hele tiden, samt ute 360 grader. Vi har allerede hatt nærkontakt med en fiskeskøyte, så nå er alle mann og kvinner skjerpet til det fulle ombord :-)
I tillegg går vi en del oljerigger i møte, og siden vi ikke har kartplotter over Nordsjøen, navigerer vi på "gamlemåten" med draft. Men dere, ikke vær bekymret - det er dette vi har "trena på" det siste året, og stemningen, samt iveren er stor ombord. Heldigvis har vi lite sjø og ellers ok vær med opphold.
 
Jeg og Sofia har vakt frem til klokken 2100, men nå har Glen tatt over en liten stund etter noen timer på øyet, slik at jeg får lastet ned værmelding... Lars kokkelerer og det lukter fantastisk ombord av Stifado gryta hans :-)
Gutta tar første del av natta frem til klokken to, og jeg og Sofia får forhåpentligvis en vakker soloppgang - håper vi! Tåka skal lette etterhvert og vi håper på en solrik morgen-dag, slik at vi får jobba opp brunfagen før hjemkomsten!
 
Ønsker dere en god mandag kveld!
 
Klem fra Cecilie og gjengen ombord i Safari