Det gode liv i St. Lucia :-)

Safari
Thu 10 Dec 2009 12:00
Hei!
 
Nå sitter vi i Safari og drikker Carib under palmene :-) Det gode liv i St. Lucia!!
Det var helt fantastisk å komme i havn i natt. Vi var overlykkelige og ble ønsket velkommen, heiet over målstreken og møtt med rumpunsj, fersk frukt, sjampis og glade mennesker. En ubeskrivelig herlig opplevelse!
 
Vi ankom St. Lucia i går kveld, kl 2255 lokal tid (5 timer etter Norge, 0355 Norsk tid).. Da hadde vi brukt 17 døgn og 13 timer over Atlanteren, vi er kjempe fornøyd! Det er skikkelig "feel good"- stemning her! Alle er så blide og lykkelige over vel overstått overfart. Når vi seilte inn kanalen mot havna i går, ble vi møtt av gyngende reggae fra den lokale puben. Den var stappfull av festglade mennesker, og etter at Safari var trygt fortøyd hang vi oss på våre ARC venner for å feire den store begivenheten. Det var kjempe hyggelig å se alle igjen og vi fikk mange gode klemmer og gratulasjoner. Det tok ikke lang tid før vi begynte å se stjerner, så kvelden ble ikke så lang... Etter et par timer med skåling og stolt begeistring over å ha gjennomført drømmen om å krysse Atlanteren, endte kvelden med skipper Segerblad i bassenget. Det er tradisjon at skipperen går i vannet når båten er trygt fortøyd. Lars var kjempe fornøyd over å få vasket bort saltvannet og lagt seg "ny vasket", hihi :-)
 
Vi våknet tidlig i dag morres (er jo vant med 4 timers skifta våre)... Det var litt av et syn å se øya i dagslys for første gang. Tropisk natur så lang øye kan se, 30 grader i skyggen, ARC på alle kanter og en flott båthavn i Rodney Bay. Etter å ha sjekket inn med immigrasjon, marinaen, ARC`en, samt spist en nydelig frokost (lokal spesialitet "saltfish") fikk vi eeeendelig en etterlengtet dusj!! Den absolutt beste dusjen jeg noen gang har tatt. Beskjeden stråle, tett sluk og kaldt vann - men pytt sann, det var HERLIG ;-)
 
Nå skal vi hvile oss, suge inn inntrykka og nyte at vi er trygt i havn. I dag blir det bare avslapping og i kveld en pub-runde med resten av ARC gjengen. I morgen skal vi være litt mer produktive og vaske båt, klær og få orden ombord. På lørdag kommer Ibbe, Christine, Maria og Andreas. Det gleder vi oss veldig til!! God tur folkens, sees snart!
 
Stor klem fra
Vidar, Jon, Lars, Cecilie og (ikke minst) vårt trygge flytende hjem; SAFARI!