Dag 6 mot Azorene!

Safari
Tue 11 May 2010 10:09
28:03.13N 058:36.87W (posisjon 1200 UTC)
 
God tirsdagsmorgen fra Safari!
 
Nå er vi mer eller mindre midt ute i Atlanteren... Det er blikk stille vann så langt øyet kan se. Det har løyet veldig på morrakvisten og nå tusler vi avgårde i 4-5 knop. Natten har vært veldig bra, men vind på 10-15 kn og fart 7-8 kn, vi har forflyttet oss et godt stykke det siste døgnet, og har nå seilt ca 700 nm :-)
 
I dag er det meldt lite vind utover dagen 0-5 kn, for deretter å øke på i forbindelse med en front senere i kveld. Da kan vi forvente 20-25 kn vind, med kast 35+, litt mer sjø, byger og fare for torden. Dette skal roe seg utover natten igjen. Vi forbereder oss for litt røffere forhold over og under dekk. Matpakker pakkes, middags-gryte blir gjort klart, samt hardværsfokk og tre rev i storseilet. Vi har hatt slike forhold før, så det er ikke noe å bekymre seg for! Det er godt å vite at det er for en kort periode, og fra og med i morgen ettermiddag skal visst forholdene bli mye bedre (vind retning, mindre sjø osv)...
 
Nå skinner sola og det glitrer i det dyp blå-fargede havet på alle kanter. Det er så vakkert! Lufta er litt kjøligere, og jeg må innrømme at det er nydelig å kjenne den "friske" lufta igjen. Vi har fått rapport om at S/Y Lina 4 (Arne fra Kråkerøy) og crew, har pakket bort shortsen for denne gang... De er noen nm foran oss, så vi håper å ha med oss shorts-været et par dager til :-)
 
I forgård badet jeg og Bjørn i Atlanteren for første gang!! Det var så varmt, stille og rolig på sjøen, og vi gikk for motor. Vi lot Safari drive fremover mens vi hang i sikkerhets seler og tau bak båten. Det var nydelig å få vasket og avkjølt seg litt.
På forrige Atlanterhavs kryssing hadde vi ikke mulighet til å gjøre dette, på grunn av for mye fart og god vind hele turen... (+ rykter om en fire-fem meter lang hvithai som sirkulerte rundt en av ARC båtene!)
Men, denne gangen ble det for fristende gitt :-) Eller, det var inntil vi snakket med Maggy V på vhf`en i går, og de lurte på om vi også hadde sett mange Portugisiske krigsskip??!!!
Safari: "What?! Hvor, hva, hvem??? Krigsskip, de farlige???"
Maggy V: "De gjennomsiktige lilla-rosa greiene i vannskorpa, de som ser ut som en plastikkleke. Ja, de farlige manetene som er veldig giftige og kan påføre store smerter"...
Hmmm, vi hadde jo sett et par av disse komme drivende, men heldigvis ikke når vi badet. Takk skjebnen for at vi fikk vakset av oss dritten før frykten tok oss! Vi bader ikke mer på denne turen heller, det kan vi love!!! :-)
 
Nå står oppvasken og venter på meg, så jeg får passe på å ta den mens skuta fremdeles er vannrett :-) Vi høres igjen i morgen!
 
Gode klemmer fra Cecilie, Bjørn & Lars