dag 4 mot Azorene

Safari
Sun 9 May 2010 11:37
24:35.48N 062:05.07W (posisjon 1200 UTC)
 
God søndag!
 
Alt bra ombord :-)
Nettopp rundet 400nm seilt og føler vi er godt i gang med overfarten!
Forholda har vært forholdsvis gode så langt, litt lite vind i natt, men vi har nok av diesel å ta av... Sola skinner og vi har satt opp taket for å få litt mer skygge i cockpit, det var helt nydelig!
Flyvefiskene er på plass på dekk igjen og sjøsykeplasteret er fjernet og sjøbeina har stabilisert seg. Det gynger en del i dag med sjø fra alle retninger, så vi trives best på rumpa eller i senga, hehe :-)
 
Fisken er nå spist opp, så nå er snøret kastet uti igjen med håp om storfangst (trofe-fisk) til skipperen!
 
Bjørn: "Cecilie, det viner i snella" (i skrivende stund)... Straks tilbake!
 
Nå er jeg tilbake igjen, etter en halv time fiskelykke :-) Vi dro ombord en stor og flott Dorado!! Vi måtte vekke skipperen, for det har vi fått streng beskjed om, selvom han sover som en stein ;-) Jeg fikk æren av å sveive inn trofeen på 6 kg og kunne stolt holde den opp for kamera mannen... Bilder kommer på hjemmesiden når vi er i land igjen :-)
 
Vi fikk også bekreftet ryktene om at Doradoen aldri svømmer alene. Vi har tidligere fått erfart at hvis hannen biter på først, får man som regel hunnen på andre stanga (vi har hørt at de gjør det i sorg og sympati?)... 
Vi ble tipset av en lokal fiskermann på Tortola, at hvis vi fikk på en Dorado, så måtte vi la den henge ute for å lokke til oss mer fisk. Dette er hemmeligheten til fiskerne... Vi ble forklart at det er nesten alltid lederen i flokken, hannen, som biter på først. Hvis man deretter lar hannen henge ute bak båten i et snøre, så lokker man til seg resten av flokken og kan få skikkelig storfangst. Vi kunne se tre andre store Doradoer sirkle rundt båten i det vi dro opp fangsten vår... Men, en fisk er mer enn nok for oss tre til flere gormet middager, så snøret ble dratt opp. Vi kan jo ikke være griske, når kong Neptun gir oss slike flott gaver, akkurat når vi trenger det!
 
Håper dere har deilig vårvær hjemme og nyter søndagen :-)
Kanskje flere som prøver fiskelykken i dag?!
Tvi tvi, skitt fiske og en god søndagsklem fra Safari-gjengen
 
God søndag :-)