ARC 2009 Dag 6

Safari
Fri 27 Nov 2009 17:54
Endelig helg!
Kan tenke meg dere koser dere hjemme og ser frem til en deilig helg foran peisen :-)
 
Ombord er hver dag en helg kan man vel si :-)
Det er hvertfall ikke så stor forskjell fra mandag til søndag, bortsett fra at nå gleder vi oss ille til denne søndagen, for da har vi vært på tur en hel uke over Atlanteren!!!
 
Vi er så stolte ombord og Safari glir fantastisk flott avgårde. Vi er godt på vei med våre 810 nm seilt!!!
Det suser avgårde og siste døgn har vi satt ny fartsrekord ombord (hittil på denne turen). Vært over 10 knop flere ganger.
 
Vi seiler med tre seil oppe nå. Storseil, hardværsfokk og genua. Dette gjør båten mer stabil i sjøen, gir god fart, samtidig som det er lett å rulle inn genuaen hvis det blåser opp.
Vi lærer enormt mye ombord! Spesielt av Jon, som er en erfaren regattaseiler med mange tips på lur. Sammen klekker vi ut ideer, fikser problemer som oppstår underveis og roser hverandre for godt arbeid ombord. Vi har fått et veldig godt samhold på kort tid, det er så koselig :-)
Mye latter og humor er det også. Vidar er en liten klovn og vi ler mye av han, hehe...
 
Vi har ikke hatt noen store problemer så langt, "bank i bordet". Et par blokker har røket og guttene har limt i hop et blad på vindgeneratoren "Winnie". Stangtuppen er en farlig fiende når vindmølla står på fullt gir, noe vi fikk erfare her om dagen. Men, det gikk så fint og den funker som bare det etter reperasjonen. Vi skal bestille ekstra blader når vi kommer frem, kjekt å ha! Sikkert ikke siste gang fiskestanga får svi:-)
 
Bursdagen til Jon i går var kjempe hyggelig! Han ble så glad for både kake, konfekt og ballonger :-)
Sjokolanden gikk med utover natteskifta og smakte herlig under stjernehimmelen.
 
Vi har hatt på to fisker i dag, men akk ingen ombord :-( 
Den ene var en dorado (dolphin fish) på 4-5 kg, som Lars mistet i det han sveivet den inn. Den andre var en sværing!! Vi hørte bare vining i lina, for så at hele greia røk før guttene rakk å få satt på bremsen. Dermed mistet vi to blekkspruter til gitt...
Vidar er ferdig med en hjemmelaget squid nå. Den ble kjempe fin!
Har stor tro på at den kommer til å fø oss med deilig fisk til middag de nærmeste dagene.
Krysser fingrene ihvertfall ;-)
 
Nå er det værmelding, rutetaktikk og posisjonsrapport som atter en gang står på planen, før jeg og Lars starter første natteskift klokken åtte. Det er så koselig å ligge ute og se på stjernehimmelen sammen med sin kjære kan dere tro :-) Vi er jammen privilgerte!
 
Ønsker dere en herlig fredagskveld :-) Kos dere med kjære og nære!
 
Klem fra Safari