ARC 2009 Dag 7

Safari
Sat 28 Nov 2009 12:08
God lørdag!
 
Tenk, nå har vi vært på tur i 7 dager!! I kveld blir det syv-dagers fest og feiring ombord ;-)
 
Morgentimene i dag har vært begivenhetsrike kan jeg fortelle:
 
Vi har sett hval for første gang. 6-7 meter lang som har fulgt oss i et par timer nå... Jeg flyr rundt med kamera som en huggær`n høne og prøver å forevige den, men det er jammen ikke lett. "Willie" ser ikke ut til å være like glad i publisitet som delfinene har vært ;-)
 
Vi har følge av en annen seilbåt!!! :-) Det er noen dager siden sist vi så en i horisonten, så dette er stort ombord. Vi får kalle den opp på vhf`en senere og høre at alt står bra til :-) 
 
Vi har fått fisk ombord!!!
Nå er det nok mange som er spente på hva slags storfangst guttene har fått tenker jeg...
"Tada"! Det landet en flyvefisk i fanget på Vidar, hehe :-) Han har ikke vasket seg på fingrene i hele dag fordi det lukter så deilig fisk og minner ham om hva han har i vente sier han. (se bilde)
Man blir litt skrudd her ute!
 
Vi har testet blekkspruten til Vidar og Lars (se bilde på www.worldcruising.com/arc). Den glir perfekt gjennom vannet! 
Jeg og Jon må se oss slått i denne konkurransen ;-)
 
Guttene hadde på en 5-6 kg dorado på den andre blekkspruten i dag morres. Vidar sveivet den sakte inn mot båten, men dessverre stakk den bare noen meter før han fikk den ombord. 
Det er fisk nummer 6 som vi mister!! Nå er vi sugne på fisk til middag :-)
Problemet ser ut til å være at vi har for stor fart når fisken skal dras inn.
Vi forsøkte å rulle inn genuaen i dag, men alikevel gjør vi 6 knop og fisken sliter seg...
Vi får se hva taktikken blir videre. Vidar og Lars har jevnlige møter hvor de diskuterer og legger nye slagplaner :-)

Vi har seilt med storseil, hardværsfokk og spridd genoa (Jon sin panten
rigg) det siste døgnet og har hatt en kjapp natt med fart opp i 10,5
knop. Vi har straks seilt 1000nm og er såååå fornøyd med turen så langt! Bare koser oss :-)
 
Det siste døgnet har det vært en del sjø og det er en utfordring å drive med aktiviteter under dekk. Jeg er veldig overrasket over hvor sjøsterk man blir etter noen dager på sjøen med rulling. Trodde aldri jeg skulle være i stand til å skrive lange blogg innlegg med fire meter høye bølger og hele skuta på skakke... Det suger i magen som om jeg skulle være i en berg og dalbane her jeg sitter ved navigasjonspulten :-) Men, heldigvis viser det seg at vi alle fire er blitt skikkelige sjømenn og finner balansen på de mest utrolige steder ombord.
Det sies at ved sjøsyke tror kroppen at den er blitt forgiftet og reagerer på en slik måte ved å bli kvalm osv. Det finnes ulike mekanismer for å distrahere hjernen slik at den glemmer at den tror den er forgiftet. Jeg vet ikke om det funker... Men, det gamle tipset om at "hvis du blir frisk fra sjøsyken ombord, blir du aldri syk i samme skuta igjen", det ser ut til å stemme!
 
I går skulle Lars lage eggerøre til lunsj og da fikk han erfare hvordan sjø og vind kan stelle i stand leven på kjøkkenet. Hele bollen med røre av 10 egg veltet og vi hadde egg i hele salongen, oppover vegger osv. Det er godt vi trøster hverandre, hjelper til og holder motet oppe i slike situasjoner :-) Vidar og Lars vasket pent opp med et smil om munnen og nå er det skinnende rent i byssa.
 
Nå skal jeg lage en kopp kaffe og litt attåt til skipper`n, før jeg fortsetter jakten på å få knipset det flotte dyret som lusker rundt oss.
 
God lørdag videre! Klem fra Cecilie, Safari og gutta :-)

JPEG image