Siste etappe - Nordsjøen - Dag 3

Safari
Wed 23 Jun 2010 12:58
57:34.6N 006:36.35W (posisjon 1300 UTC)
 
Hei.
 
Nå er vi endelig i norskt farvann igjen! En deilig, etterlengtet følelse :-) Vi seilte over grensa i går ettermiddag... Home sweet home! Det tikker inn velkomstmedlinger på mobilene og Rogaland radio er som musikk i ørene våre på VHF`en :-)
Nå er vi forresten ikke lenger på vestlige breddegrader heller, vi passerte nemlig Greenwich meridianen også i går, og er nå øst av Greenwich for første gang på leeeenge! Vi har vært så langt som på 65 vestlige breddegrader på turen... 
 
Vi har det nydelig på bøljan i dag! Startet med en fantastisk soloppgang tidlig i morres, etterfulgt av spridd genua og knall sol nå :-)
Vi har motorseilt i natt pga avtagende til null vind, og gjort rundt 7 knop. Nå har vinden endelig tatt seg opp og vi gjør 5-6 knop med spridd genua.
Vi har ca 135 nm igjen til Skagen, og regner med å være fremme i morgen formiddag. Siden vi har så god tid, tar vi en liten shoppingrunde og noen hvile timer, før vi setter kursen mot Glomma :-) Nå er det soling og pannekaker som står på planen, mmmm!
Vi sees snart dere, jippi!!
 
Klemmer fra Safari gjengen