Dag 7 mot Azorene!

Safari
Wed 12 May 2010 10:39
God onsdag!
 
I dag skulle dere nok ikke ønsket å være ombord i Safari ;-) 
Frivind sine spådommer slo an som bestilt og fra og med skumring i går, så seilte vi inn i fronten og det ble helomvending ombord! Fra blikkstille idyll til berg og dalbane med opp til 30 knop vind. Natten har gått veldig fint etter forholda, og alle har det bra ombord! Vi har på mirakuløst vis fått sovet noen timer alle tre, til tross for at kroppen er mer i luften enn på madrassen, fått i oss godt med mat og sjokolade, samt unngått å bli sjøsyke. Det burde blinke en varsel lampe om at man har vært for lenge på sjøen og muligens utvilket permanente sjøbein når man ikke blir sjøsyk av den karusellen som har vært ombord de siste tolv timene!! Vi får prise oss lykkelige for at stemningen og formen er så god ombord i Safari :-)
 
Vi har seilt side om side med Maggy i natt, men nå kan vi ikke se de lenger. Vi har forsøkt å nå de på VHF, men hører de bare innimellom. Vi prøver igjen litt senere i dag. Det var veldig hyggelig å se igjen topplanterna til Tom og crew i natt :-)
 
Vi har litt problemer med å klare å gå høyt nok opp mot vind. Det har vært jevnt over mer østlig vind enn meldt, og vanskelig å stå noe særlig høyere for babord halser enn 60-80 grader. Vi har allikevel valgt å ikke slå for å gå nordlig, inntil tilbakemelding fra Frivind... Nå venter vi i spenning på anbefaling om videre kursvalg for å komme inn i bedre vær og vindretning!
Det har forresten løyet noe nå på morrakvisten, og værmeldingen spår mindre sjø og mindre bølger utover dagen. Så da kan dere senke skuldrene igjen med viten om at uværet er over for denne gang og alle har det godt ombord i Safari!
 
En liten oppsummerig fra dagen i går:
Vi så hval tre ganger!!! Vi spiste kokosnøtt til lunsj og lapsgaus med indrefileet til middag, NAM NAM :-)
Jeg og Bjørn hadde stor rengjøring av skuta (mens det fremdeles var blikkstille selvfølgelig) og Lars forberedte seil til hardt vær. Det er vi veldig glade for nå, hehe...
Vi har seilt med tre rev i storseilet og hardtværsfokk i hele natt, dette er en god seilføring som tåler at vinden kaster seg opp mot 35-40 knop...
 
Forresten, jeg og Lars opplevde noe rart/fint på vakta vår sammen i natt...
Bølgespruten sto på alle kanter, vinden ulte i seila og det var bekmørkt rundt oss! Plutselig fløy det to kritt hvite fugler opp på siden av Safari og fulgte oss et godt stykke på vei... Jeg og Lars tittet på hverandre og smilte, det føltes som om noen passet litt ekstra godt på oss i natt :-)
Og med det ønsker vi dere en herlig onsdag, på flat mark - litt misunnerlige for øyeblikket :-)
 
Klemmer fra sjøulkene på Safari!
 
Posisjon rapport 1200 UTC 12/05:
28 59,2 N 56 34,23 V, 80 grader, 4-5 knop
vind 40-60 grader, 15-20 knop (i natt 20-30), bølger 2-3m
trykk 1027
overskyet