Dag 12 mot Azorene

Safari
Mon 17 May 2010 12:23
32:40.46N 044:46.63W (posisjon 1200 UTC)
 
 
Hipp hipp heisann - HURRA!
Gratulerer med dagen alle sammen, vi håper dere får en hyggelig 17.mai-feiring i dag!!
 
Vi lengter litt ekstra etter dere i dag og 17.mai-tradisjonene våre... Frokost med familien Eriksen, lapsgaus-lunsj med familien Segerblad, og jeg tror nok at Bjørn saver bar.saksen sin litt ekstra i dag :-)
Men, vi fortviler ikke, det er god stemning ombord i Safari og vi trøster oss med at til neste år kan vi si (litt stolte) "i fjor feiret jeg nasjonaldagen midt ute på Atlanteren"! Det er nok ikke noe man gjør mer enn en gang i livet...
Flagget er heist til toppen (det henger ute som alltid, hehe) og vi har spist hjemmelaget eplekake til forkost. Allerede blitt en hyggelige og populær Atlanterhavs-17mai-tradisjon ombord :-)
Vi kaller opp Maggy med jevne mellomrom på VHF`en for å se om vi er innenfor rekkevidde. I går var vi bare noen få nm unna radiokontakt, og Tom la kursen mot oss, mens vi trimma seila for å gå han i møte. Foreløpig har vi de ikke "på øret", men håper på allsang "Ja vi elsker" litt senere i dag :-) 
 
Nå har vi seilt 1500nm og har ca 850 igjen... Det vil si rundt 5 døgn til vi kan kysse bakken på Azorene!!
Vi har hatt veldig god fart de siste timene, og seiler med spridd genua i 15-20 kn medvind. Vi gjør mellom 8-9 knop!! Hvis det fortsetter sånn, kan vi til og med klare å seile inn et døgn :-)
Det er til tider litt vel mye vugging ombord, så når vi lager mat eller holder på under dekk, har vi lagt oss med bølgene for å få en roligere periode...
Ellers går vi på rundt 65 grader for å få litt høyde igjen, før den N`lige vinden tar over for de SV`lige fra og med ønsdag...
Vi gleder oss over at "posisjons-kryssa" i kartet på veggen nærmer seg Horta med stomskritt!
 
Det er fremdeles bitrende kaldt om natten her ute på bøljan, selvom jeg og Lars ble gjort oppmerksom på av Bjørn at 19 grader faktisk er tilnærmet tropenatt!
Brrrrr!!!! Vi har visst blitt skikkelig pingler etter så lang tid i varmen... Vi synes nemlig at 19 grader minner mer om en vinternatt på fjellet, og behovet for superundetøy melder seg fort etter at sola har gått ned! Det er godt vi er på vei hjemover nå, slik at vi ikke blir mer Karibisk-miljø-skadet :-)
 
Vi vil takke så mye for koselige telefonsamtaler og mailer de siste dagene! Det er utrolig hyggelig å få hilsner fra dere, samt høre stemmene deres, det setter vi veldig stor pris på :-)
 
Vi ønsker dere en kjempe fin nasjonaldag med flagg, musikk, is, vafler og alt annet godt som gode gamle Norge kan by på! 
 
Klemmer fra Cecilie, Lars & Bjørn