ARC 2009 - dag 15

Safari
Sun 6 Dec 2009 18:29
God 2. advent :-)
 
Nå har vi seilt i 14 døgn og 5 timer!!! Eller 341 timer/20460 minutter ;-)
Vi har lagt bak oss 2250 nm og har ca 500 igjen, jippi!!
 
Vi regner med å være fremme sent onsdag/natt til torsdag hvis vinden holder seg.
Det skal bli deilig å sette beina på Karibisk jord! 
I informasjonen fra ARC`en og turistkontoret ved St.Lucia står det at alle deltagere blir møtt av en lokal "fest komitè" på brygga uansett tid på døgnet man ankommer. De overrekker en kurv med fersk frukt, rumpunsj og blomster for å gratulere med vel overstått kryssing :-) Utrolig koselig!
 
I dag har vi hatt en del sjø og bra med vind. Det blir til tider litt slitsomt å oppholde seg under dekk, så til middag i kveld blir det ferdig-pasta for andre gang på turen...
Vi har "gjort sport i" å lage alle måltider fra bunnen ombord, så sant været har tillatt det :-) Mat har en veldig stor betydning i Safari og middag er alltid et av dagens høydepunkt. Vi får se om ikke vi kan "sprite" opp ferdig-mixen med noe skinke, ferske urter og litt grønnsaker etterpå. Det er fire kreative kokker ombord og en eller annen finner alltid på noe som piffer opp smaken.
I går lagde Jon sine berømte Atlanterhavs "mohito" pannekaker igjen, nam nam. Til lunsj i dag serverte Lars eggerøre med fersk hakket basillikum (fra Vidars flotte mini-drivhus), stekte pølser og bacon. Det smaker med noe salt i varmen!
Jeg og Vidar skal finne på noe smaskens til kvelds som vi kan lage matpakker av. Det er deilig å ha mat og kaffe ferdig til natteskifta, så slipper man å rote rundt for mye under dekk når de andre sover...
 
I morres, etter endt natteskift for meg og Lars, ble vi plutselig vekket av begeistrede hyl på dekk. Det var Vidar og Jon som hadde fått besøk av en diger hval igjen! Hele hvalen hoppet og spratt ut av vannet og var 6-7 meter lang. Men, dessverre ble det ingen bilder i dag heller... De er for kjappe for oss gitt ;-)
 
Nå skal jeg laste ned værmelding og planlegge KORTESTE rute mot måååååål!! :-)
 
GOD SØNDAG-KLEM fra Safari-gjengen