Dag 5 Azorene - Irland

Safari
Wed 2 Jun 2010 13:14
43:16.3N 015:41.75W (posisjon 1200 UTC)
 
Hei igjen!
 
Vi kan rapportere om nydelig seilas ombord i Safari i dag :-)
Full seilføring, akkurat passe med vind (8-12 knop), slør, medstrøm og sol innimellom!
Vindøkningen lot vente på seg i natt, og vi har hatt rundt 4-8 knops vind og dermed skuffet på med volvo`n når knopmåleren ramlet under 5 knop...
Vi tok igjen Maggy og Odin i vaktskiftet klokken 0400, og seilte side om side alle tre i månelyset. Det var en fin opplevelse :-)
Nå har Odin glidd avgårde, mens Safari og Maggy henger på noen nm etter...
Tom klør seg litt i hodet og lurer på hvordan Bavaria campingvogna vår kan seile så fort... Vi bare smiler stolt av gliset vårt og sverger til Bavaria komfort fremfor racing, hehe!   
 
Glen sitter oppe og har vakt, skipper`n får seg noen velfortjente timer på øyet, mens jeg jobber på pc`n og leser tidevannstabeller. Nå er det nemlig tid for å sette seg inn i strømmer og tidevann (på opptil 10 meter forskjell) igjen! Noen av havnene som venter oss, kan man kun gå inn i på høyvann... Da er det kjekt å vite når vannet er på vei opp, vi vil jo ikke bli sittende fast på grunn nå som vi er så nærme MÅL!
 
Vi har seilt 680 nm og har ca 750 igjen!! Det vil si at vi er halvveis i løpet av dagen, og i tradisjonens tro blir det derfor fest ombord i ettermiddag :-) Vi ser frem til brownies, kaffe, en skvett bailys og ballonger, HURRA!
 
Fiskelykken er det så som så med... Vi har hatt noen napp og mistet et par kroker, men akk ingen fisk! Vi har skrytt på oss mengder med fisk og lovet Odin et par fileer i flaskepost, så nå er det bare å krysse fingrene. Vi håper at det vil bli litt mer liv på stanga når vi nærmer oss land igjen :-)
 
Ellers er ting som det pleier på Safari... Vi koser oss og nyter langturseiler-atmosfæren ombord! Vi håper dere nyter sommer-atmosfæren hjemme og at sandalene er funnet frem for godt :-) God onsdag!
 
Cecilie